solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ, HEMŞEHRİLERİNİ ÇANAKKALE’YE UĞURLADI

TÜRKYILMAZ, HEMŞEHRİLERİNİ ÇANAKKALE’YE UĞURLADI

TÜRKYILMAZ, HEMŞEHRİLERİNİ ÇANAKKALE’YE UĞURLADI
  • 15 Temmuz 2016, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi’nin Çanakkale Destanı’nın yazıldığı savaş alanlarını görmek, bağımsızlık bilincini pekiştirmek, şehitlerimizi anmak ve şükran duygularımızı dile getirmek amacıyla düzenlediği Çanakkale Şehitlik ziyaretleri bu yılda devam ediyor.

Binlerce Mudanyalı hemşehrimizin büyük ilgi gösterdiği ve geçtiğimiz yıl başlatılan Çanakkale Şehitlik ziyareti kapsamında ilk kafile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy tarafından tarihi topraklara uğurlandı. Aydınpınar, Yaylacık ve Hançerli Mahalle sakinleri ilk kafile olarak tarihi topraklara giderken, geçtiğimiz yıl katılamayan otuz bir mahalle Çanakkale gezisine katılacak. Çanakkale gezisi kapsamında Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Bigalı Köyü ve Atatürk Evi ziyareti, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Tamamı Şehit Düşen 57. Alay Şehitliği, 268 rakımlı Anıt Alanı, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü Büyük Şehitler Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş, Sargı Yeri, 276 kg Mermiyi kaldıran Kahraman Seyit Onbaşı Tabyası, Namazgah Tabyası ve Kilit bahir ve savaşın yaşandığı yıllarda kazılmış siperler ziyaret edilecek.
“TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNEREK ÇALIŞIYORUZ”
Çanakkale Destanımızın yazıldığı toprakları görme fırsatı bulamayan Mudanyalıları tarihi topraklarla buluşturmak istediklerini vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gezi kapsamında yaklaşık bin beş yüz hemşehrimizi tarihi topraklarımızla buluşturacağız” dedi. Gezi programının Ekim ayı içerisinde son bulacağını ve geziye katılanlara kahvaltı, öğle yemeği ve rehberlik hizmetinin verildiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, hemşehrilerinin her türlü ihtiyacını düşünerek bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Mahalle muhtarlıklarına yapılan başvurular neticesinde oluşturulan listeler doğrultusunda geziye katılanların belirlendiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, gezilere isteyen herkesin katılabildiğine de vurgu yaptı.  Çanakkale gezileri önümüzdeki hafta Esence ve Halitpaşa Mahallelerinin katılımlarıyla devam edecek. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık