solyanreklam
sagreklam

Toroslar'a İlk Kar Düştü

Toroslar'a İlk Kar Düştü

Toroslar'a İlk Kar Düştü
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Büyükehir Belediyesi ekipleri yaklaan k aylarnda vatandalarn k rahat geçirebilmesi amacyla kar nöbetine balad. Vatandalarn yaklaan k aylarnda kardan etkilenmemesi için teknik ekiplerini ve araçlarn hazr halde bekleten Büyükehir Belediyesi, ilk çalmasn Trtar Mahallesi’nde gerçekletirdi.

Trtar Mahallesi Cocak deresinde aniden bastran kar ya nedeniyle mahsur kalan Yörükler ve hayvanlar, Yol Yapm Bakm ve Onarm Dairesi Bakanl Krsala Hizmetler ube Müdürlüü ekipleri tarafndan 10 saat süren ve baar ile tamamlanan hummal bir çalmann ardndan kurtarld.

Aniden bastran ve bir metreye ulaan kar kalnl nedeniyle kapanan 25 km’lik yolu açarak, mahsur kalan Yörükleri ve koyunlarn kurtaran Büyükehir Belediyesi ekipleri, aç kalan koyunlara da yem ulatrmay ihmal etmedi. Bir yandan da tuzlama çalmalarn devam ettiren ekipler, vatandalarn kardan etkilenmesini asgari düzeye indirmek için gereken her türlü çalmay yapt.

Kar ya ile oluabilecek olumsuzluklar engellemek için tüm imkânlarn seferber eden Büyükehir Belediyesi ekipleri, özverili çalmalar ile kar engeline geçit vermedi.

“Büyükehir Belediyesi ve ekiplerinden Allah raz olsun”

Aniden yaan kar nedeniyle mahsur kaldklarn ve hayvanlarnn aç olduunu belirten Arslanköy Mera Birlik Bakan Hasan Dudakl, “24 saattir yaan kardan dolay koyunlarmz ile birlikte mahsur kaldk. Büyükehir Belediyesi ekipleri, buraya kadar gelerek, youn bir çalma sonras yolumuzu açt. Koyunlarmz kurtard. Burada toplam yedi sürü var. Kardan dolay biz yem getiremedik ve koyunlarmz açlktan ölecekti. Aniden bastran kar nedeniyle madur olacaktk. Büyükehir Belediyesi ve ekiplerinden Allah raz olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık