solyanreklam
sagreklam

Togem Bayanlara İstihdam Sağlıyor

Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren TOGEM, bayanları hem meslek sahibi yapıyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Togem Bayanlara İstihdam Sağlıyor
  • 04 Aralık 2017, Pazartesi 23:54

Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren TOGEM, bayanları hem meslek sahibi yapıyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan kurslara İşkur aracılığıyla katılan ihtiyaç sahibi kursiyerler, hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de kurs sonunda alacakları sertifikalarla meslek sahibi oluyor.

Adıyaman Belediyesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde açtığı TOGEM Kadın Kültür Merkezi'nde eğitim gören bayanlar, burada yaptıkları el işi ürünlerinin yine ihtiyaç sahibi yoksul ailelere dağıtılıyor.

TOGEM Koordinatörü Yasemin Delibaş yaptığı açıklamada, "İçene kapanık, sosyal yaşamdan uzak, engelli, şiddet gören bayanlarımızın sosyal yaşama uyum sağlamaları için belediyemiz bünyesinde açtığımız kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Genel anlamda ihtiyaç sahibi bayanlarımızın oluşturduğu kursiyerlerimiz hem İşkur'dan maaş alıp aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar, hem de meslek sahibi oluyorlar. Bu kursiyerlerimiz tarafından yapılan çeyiz eşyası ve oyuncak gibi malzemeler yine ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara hediye ediliyor. Bunların yanında kursiyer olmayıp, bu kurslardan yararlanmak isteyen bayanlarımızda merkezimize gelerek rahatlıkla imkanlardan faydalanabiliyor" diye konuştu.

TOGEM Koordinatörü Delibaş, kuaförlük kursuna büyük ilgi olduğunu belirterek, "Kuaförlük kursunda eğitim görerek meslek sahibi olmanın ilk adımını atan kursiyerlerimiz, yaklaşan okul sezonu öncesi TOGEM bünyesinde kaydı bulunan yoksul ailelerin çocuklarının saçını kesmek için bir proje hazırladı. İnşallah kısa süre içerisinde bu projemizi hayata geçirerek, maddi durumu yerinde olmayan ailelerin okul çağındaki kız çocuklarının saçlarını keseceğiz. Bize ve bayanlarımıza bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu olmak üzere, tüm ilgililere teşekkür ediyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık