solyanreklam
sagreklam

Tiyatronu'nun Ustaları Günlerini Kutladı

Tiyatronu'nun Ustaları Günlerini Kutladı

Tiyatronu'nun Ustaları Günlerini Kutladı
  • 27 Mart 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlad.

Uluslararas Tiyatrolar Birlii tarafndan belirlenen ve 1961'den bu yana her yl 27 Mart tarihinde kutlanan 'Dünya Tiyatro Günü' dolaysyla, Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar tarafndan bir kutlama program gerçekletirildi.  

Mersin Büyükehir Belediyesi Bando Ekibi eliinde Atatürk Caddesi’nde balayan kortej yürüyüünün ardndan Cumhuriyet Meydan’nda devam eden törende Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Sinan Bayraktar, yazar, eletirmen ve akademisyen Prof. Dr. Zehra pirolu’nun kaleme ald  '27 Mart Türkiye Ulusal Bildirisi'ni okuyarak, tüm tiyatrocularn Dünya Tiyatro Günü’nü kutlad.

Cumhuriyet Meydan’nda düzenlenen törenin ardndan, Mersin Büyükehir Belediyesi Nevit Kodall Salonu’nda ehir Tiyatrolar oyuncular tarafndan doaçlama birer gösteri sergilendi.

“Tiyatro ustalarnn peindeyim”

Yazar, eletirmen ve akademisyen Prof. Dr. Zehra pirolu’nun kaleme ald '27 Mart Türkiye Ulusal Bildirisi'nde ise u ifadeler yar alyor: “ ‘Onlarn’ peindeyim. Klie üretmeyenlerin, bo laf söylemeyenlerin, sahneyi bir ego gösterisine dönütürmeyenlerin, sulu espriler ya da ucuz etkilerle izleyiciyi tavlamayanlarn, yaamdan kaçmayanlarn, zamanmz çalmayanlarn, batakilere yaranmak için krk takla atmayanlarn peindeyim. Beni güldüren, alatan, artan, yadrgatan, düündüren, ezberimi bozan, belki de bir an durup kendime döndüren tiyatro ustalarnn peindeyim. Diyelim ki bir tiyatro yazar, yönetmeni ya da oyuncuyum. Yaamn akndaki aclar, çatmalar, hakszlklar yüreimde hissediyorum. Nefreti, iddeti, yalanlar, hile ve komplolar görüyorum. Savan, sömürünün, sürgünün, adaletsizliin, acnn, yokluun yaratt bir karmaa içinde yitip gitmek üzereyim. Çaresizlik mi? Hayr, ben tiyatrocuyum ve yaam bir yerinden yakalayabilirim, anlamak için çaba harcayabilirim, yaam okuyabilirim. Tabii yürekten inanmak da gerekiyor yaplan ie, her tür dayatmaya kar koyarak özgün olmak, anlamaya çalmak ve yaamn bunca kargaal içinde kendi yolunu bulmak. Bu baarlmsa mutlaka ayn heyecan, ayn duyarllk, ayn sorgulayc bak izleyicide de uyanacaktr”

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık