solyanreklam
sagreklam

TİRİLYELİ KADINLARDAN EL EMEĞİ TURŞU ÇEŞİTLERİ

TİRİLYELİ KADINLARDAN EL EMEĞİ TURŞU ÇEŞİTLERİ

TİRİLYELİ KADINLARDAN EL EMEĞİ TURŞU ÇEŞİTLERİ
  • 03 Nisan 2015, Cuma 0:00

TİRİLYELİ KADINLARDAN EL EMEĞİ TURŞU ÇEŞİTLERİ
 

Tirilyeli kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de birbirinden güzel ve leziz turşularla adeta parmak ısırtıyor.  
 

El emekleriyle hazırladıkları birbirinden leziz ve çeşitli organik turşuları satışa sunan Tirilyeli kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de damak tadına hitap ediyor. Tirilye balıkçı barınağına girişindeki köylü pazarı adı altında küçük dükkanlarında satışa sundukları birbirinden lezzetli  çeşitli turşuları satışa sunan Tirilyeli kadınlar, gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini, yaz aylarında çok daha çeşitli ürünleri, satışa sunacaklarını ifade etti. Sarmısaklısından taze fasulyesine, eriğinden bamyasına kadar her türlü sebze ve meyvenin turşularını ve reçellerini yapan Tirilye Mahallesi kadınları, tamamen organik olarak kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri kullandıklarını belirtirken, ünlü Tirilye tipi zeytin ve zeytinyağı ile Mudanya’nın adını tüm Türkiye’ye duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

 

“ÜRETEN KADINLARIMIZA HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

Girişimci kadınların bu çabalarının takdirle karşıladığını ve bu girişimin gurur ve mutluluk verici olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Artık, kadınlarımızı destekleyen ve önem veren bir belediye başkanı ve yönetimi var. Bütün kadınlarımızı iş hayatına kazandırmamız gerekiyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri satılabilmesi amacıyla fiziki şartları daha da iyileştireceğiz. Özellikle köylerden gelen kadınların sayısının artmasını amaçlıyoruz. Hep beraber çok daha güçlü bir Mudanya yaratacağımızı düşünüyorum. Mudanyalılara hizmet ürettikçe, çok mutlu oluyoruz. Birlikte çalışıp çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi. Tirilyeli kadınların bu girişimini her zaman desteklediğini vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Tirilyeli kadınlarımızın, Mudanya Belediyemize ait olan Tirilye balıkçı barınağı gidiş yolunda bulunan sıra dükkânlarımızdaki iş yerlerinde birbirinden güzel ve doğal ürünleri satmalarını gönülden destekliyorum. Mudanya ve Tirilye’nin markalaşması adına emekçi kadınlarımızın yaptığı bu çalışmadan dolayı kendilerini kutluyorum. Ayrıca, Mudanya, Güzelyalı, Kumyaka ve Tirilye mahallelerimizdeki kadın dayanışma derneklerimizi de bu doğrultuda destekliyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık