Tehlike Saçan Metruk Bina Yıkıldı

Osmangazi Belediyesi, Doğancı Mahallesi'nde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binayı yıktı.

Tehlike Saçan Metruk Bina Yıkıldı
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 0:00

Osmangazi Belediyesi, Doğancı Mahallesi’nde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binayı yıktı.

Metruk binalar konusunda vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Doğancı Mahallesi’nde tehlike arz eden ve çevre kirliliğine yol açan bir metruk binayı yıktı. Yıkım çalışmasına tanık olan mahalle sakinleri, aşırı eski olmasından dolayı binadan parçalar koptuğunu ve binadan kopan parçaların yolun kapanmasına neden olduğunu söyledi. Binadan düşen parçaların özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar yıkımdan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti. Belediye ekipleri, binadan kopan parçaları da temizledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından ötürü muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarını belirterek, “Özellikle uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanıma açık olan metruk binaları tespit ederek yıkımını gerçekleştiriyoruz. İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü