solyanreklam
sagreklam

Taşucu Stadı?nın Açılışı Gerçekleştirildi

Taşucu Stadı?nın Açılışı Gerçekleştirildi

Taşucu Stadı?nın Açılışı Gerçekleştirildi
  • 12 Nisan 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan modernizasyon çalmalar tamamlanarak hizmete sunulan Taucu Stad’nn açl, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan gerçekletirildi. Stadn açlnda konuan Bakan Kocamaz, “Bizler yerel yönetimler olarak gençlerin salkl ve ahlakl birer sporcu olmalar, toplum yararna hizmet verecek ekilde yetimeleri için gayret ediyoruz” dedi.

Taucu Stad’nn açlndan hemen önce ise Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan her ay düzenli olarak yaplmaya devam eden Sporun Mutfandakiler Paneli’nde, forvet mevkiinde görev yapm eski futbolcu ve u anda Villarreal'in altyap teknik direktörlüünü yapmakta olan Beikta’n eski yldz oyuncusu Nihat Kahveci,  orta sahann solu ve Forvet mevkilerinde oynam eski milli futbolcu ve teknik direktör Tuncay anl,  110 metre engelli Türkiye rekortmeni ve Gençler Balkan ampiyonu Miktad Sevler örenciler ile bir araya geldi.

Taucu Stad’nn açlna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel,  MHP Silifke lçe Bakan Levent Nogay, Taucu Ülkü Ocaklar  Bakan Emir Cömert ve protokol üyeleri katld.

Mersin futboluna yldz kazandrlacak

Taucu Stad’nn açln gerçekletirirken yapt konumasnda stadn yaklak 1 milyon liraya mal olduunu belirten Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Aziz Atatürk diyor ki; ‘Ben sporcunun zeki, çevik, ayn zamanda ahlaklsn severim. Dolaysyla bizler yerel yönetimler olarak gençlerin salkl sporcu olmalar, ahlakl sporcu olmalar ve toplum yararna hizmet verecek ekilde yetimeleri için gayret ediyoruz. Sporu seviyoruz ve spora Büyükehir Belediyesi olarak hiçbir ilçe ayrm yapmadan eit hizmet vermek artyla bütün ilçelerimizde destek veriyoruz. Taucu Stadmzn eski halini sizler de biliyorsunuz, bizler de biliyoruz. Bu stadn drenaj yoktu, çimi tamamen elden çkmt. Herhangi bir seyirci tribünü yoktu. Biz bu stad komple yeniden ele aldk ve yaklak 1 milyon lira gibi bir maliyetle bugünkü konumuna getirdik. Dileimiz u ki burada gençlerimiz kavgasz, dövüsüz, centilmence mücadele etsinler. Ben bu sahalardan Silifke Sporumuza ve Mersin dmanyurdumuza yetiecek futbolcularla çok daha yldz kazandracan düünüyorum. imdiden bu stadn bütün gençlerimiz ve bütün spor kulüplerimi için hayrl uurlu olmasn temenni ediyorum” dedi.

Bakan Kocamaz’n konumasnn ardndan dualar eliinde Taucu Stad hizmete açld. Gerçekletirilen panel ve açl sonras eski milli futbolcu Nihat Kahveci ile Tuncay anl’nn da oynad öhretler Maç ile renklendi. Emre Tilev’in sunuculuunu yapt maçta keyifli dakikalar yaanrken maç 3-3 berabere bitti.

Nihat Kahveci ve Tuncay anl Silifkeli örenciler ile bir araya geldi

Büyükehir Belediyesi tarafndan Taucu Stadnda gerçekletirilen Sporun Mutfandakiler Paneli, Kanal D ve CNN Türk Spor muhabiri, gazeteci Emre Tilev'in moderatörlüünde yaplrken, panele eski milli futbolculardan Nihat Kahveci ile Tuncay anl ve ampiyon atlet Mikdat Sevler katld.

Panelde sporcular kariyerlerindeki baarlar anlatp, gençlere nasl iyi sporcu olabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunurken,  eski milli futbolcu Nihat Kahveci,  Türk Milli Takmnda oynarken att muhteem golde neler hissettiini anlatt ve  “ Bu ülke için herkes bir ey yapmaya çalyor. Askerlerimiz snrda veya snr dnda. Biz de formay giydiimizde üzerimizdeki ay yldz tayp bir eyler yapmaya çaltk. 10 yl sonra hala konuuluyorsa demek ki Tuncay ile beraber iyi eyler yapmz. Gurur verici tabii. O an topa vurdum diree çarpp içeri girdi ve gol oldu. Halen seviniyoruz ama direkten dönseydi u an huzurlarnza çkamazdm. ncecik bir çizgi var. Bu çizginin üstüne çktnz zaman baarl oluyorsunuz. te o top direkten dönse övgülerin yerini baka bir eyler alabilirdi. Bu kadar da zor bir mesleimiz var” ifadelerini kulland.

Eski milli futbolcu Kahveci ayrca, futbolcu olmak isteyenlere de öütler verirken, “Futbolcu olmak sadece 1 buçuk saatlik antrenman diliminde antrenman yapmak deil. Önemli olan antrenman bittikten sonra günün geri kalan 22 saatinde ne yaptnzdr. Burada kendinize nasl baktnzdr. Kendinizi nasl eitinizdir. Yediiniz yemek, dinlenmeniz, uykunuz gibi eylere dikkat etmeniz gerekir. Yan bütün 24 saatlik dilimde iyi yaamalsnz ve en önemli olan ey ise iyi insan olmaktr” diye belirtti.

Teknik direktör ve eski milli futbolcu Tuncay anl da Fenerbahçe’deki kariyerinden söz ederek, “Kendinizi hiçbir zaman yeterli görmeyin. O amatör ruhunuzu ve mücadelenizi asla kaybetmeyin. Önce hayal kurun daha sonra o hayalinizin peinden gitmek için mücadeleye devam edin” dedi.

Son olarak da 110 metre engelli Türkiye rekortmeni ve Gençler Balkan ampiyonu Miktad Sevler ise spora 6 yl önce baladndan bahsederek, “Ben spora 6 yl önce baladm. lkokuldaydm o zamanlar, imdi 20 yandaym. O zamanlar annem beni spora göndermiyordu bünyem zayf diye. Ama ben zorla kaça kaça gittim. Beden eitimi öretmenim sayesinde baladm. imdi önümüzde Berlin’de Avrupa ampiyonas var. nallah onun barajn geçip oraya gideceiz. Uzun vadeli olarak her sporcunun düündüü gibi olimpiyat düünüyoruz” diyerek, günlük çalma programn örencilere anlatt.

 

 

 

 

 

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık