solyanreklam
sagreklam

TAŞ MEKTEP İÇİN RESTORASYON ZAMANI

TAŞ MEKTEP İÇİN RESTORASYON ZAMANI

TAŞ MEKTEP İÇİN RESTORASYON ZAMANI
  • 23 Mart 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın çok önemsediği projelerin başında yer alan tarihi Taş Mektep binasının restore edilmesi için çalışmalar başladı.

Tirilye Belediyesi tarafından 2013 yılında satışa çıkarılan ve Mudanya Belediyesi tarafından satışı durdurulan Tirilye ve Mudanya’nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Taş Mektep binası, Mudanya Belediyesi tarafından restore ediliyor. Mudanya Belediyesi tarafından Bursa Valiliği’ne sunulan restorasyon projesi onaylanan tarihi bina için ihale hazırlıkları başladı. Tarihi binanın halka kazandırılması için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Mudanya Belediyesi binayı eski ihtişamına kavuşturarak, yeniden günümüze kazandıracak.
“TAŞ MEKTEP’İ İNSANLIĞA KAZANDIRACAĞIZ”
Göreve geldiklerinde üzerinde satış kararı bulunan tarihi binanın aldıkları meclis kararı sonrası satışını kaldırdıklarını belirten Türkyılmaz, “Restorasyon çalışmaları ardından tarih turizmi açısından önemli bir adımı atmış olacağız. Gerek kültürel ve gerekse sosyal açıdan tarihi Taş Mektebimizi, yeniden Mudanya’mıza, Tirilye’mize ve insanlığa kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
“TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Gerçekleşecek çalışmaları çok önemsediğini ve verdikleri sözleri teker teker yerine getirdiklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Taş Mektep Tirilye ve Mudanya’ya ait tarihi bir mirastır. Bizlerde bu tarihi değerimizi satarak değil, restore ederek sahip çıkıyoruz. Bu değerli yapılarımızı günümüze kazandırdığımız zaman ilçemizin turizm ile kalkınmasına büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık