solyanreklam
sagreklam

Sporun Duayen ve Tecrübeli İsimleri Mersin?de Buluştu

Sporun Duayen ve Tecrübeli İsimleri Mersin?de Buluştu

Sporun Duayen ve Tecrübeli İsimleri Mersin?de Buluştu
  • 19 Mart 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, “Sporun Mutfandakiler Paneli” ile spor dünyasnn önemli isimlerini Mersinlilerle buluturmaya  devam ediyor.

 

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan her ay düzenli olarak yaplmaya devam eden, spor dünyas hakknda bilinmeyenlerin ve merak edilenlerin konuulduu ‘Sporun Mutfandakiler Paneli’nde katlmclar anlarn ve tecrübelerini vatandalarla paylat.

 

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri, gazeteci Emre Tilev’in moderatörlüünü üstlendii panel, topa saatte 269 kilometre hzla vurarak futbol tarihine geçen, Trabzon Spor Kulübü eski milli futbolcusu Hami Mandral, futbol hayatna Bursaspor’da balayan ve ardndan hem Galatasaray’da hem de Fenerbahçe’de forma giyen, solbek mevkiinde oynayan eski milli futbolcu Semih Yuvakuran, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Güre ampiyonu Türk Tank lakapl Mahmut Demir ile Atclk Bran Dünya ampiyonu Yusuf Dikeç’in katlmyla gerçekleti.

 

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ‘Sporun Mutfandakiler Paneli’ni dinleyenler arasnda, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, Mersin dmanyurdu Eski Futbolcusu Levent Arkdoan, Tarsus dmanyurdu Teknik Direktörü Özcan Kzltan, DHA GS Muhabiri Serhan Türk, çok sayda örenci ve öretmen yer ald.

 

Tilev: “Türk mermileri nasl dümana saatte 300 kilometre hzla vuruyorsa, Hami de Avrupa’da öyle vurdu alara”

 

Panelistleri tek tek tantarak program balatan Emre Tilev: “Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’n himayesinde gerçekletirdiimiz ve sürekli olarak her ay sizlerle birlikte olmann gururunu ve heyecann yaadmz bu güzel etkinlie, ho geldiniz. Biz hakikaten sizlerle bir arada olmaktan çok büyük keyif alyoruz. Bugün de çok keyifli bir sohbet geçireceiz. Çünkü Türk mermileri nasl dümana saatte 300 kilometre hzla vuruyorsa, Hami de Avrupa’da ite öyle vurdu alara. Mehmetçiimiz nasl düman yatt yerden kaldrmyorsa, adm adm adn zaferlere yazdryorsa, Semih de öyle yatrd bütün salonu. Yusuf, dünyaya adn attn vurarak yazdrrken, benim Mehmetçiim de Afrin’de attn vuruyor alnnn ortasndan. Dün 18 Mart’ta Afrin’e girdi Türk tanklar. Bilir miydin genç arkadam? Srtn yere gömerdi minderde Türk Tank Mahmut’un” sözlerini kulland.

 

“Hayattan krmz kart yemeyin”

 

Hami Mandral futbola balad dönemlerden bahsederek, “Sevdiim ii yaptm ve peinden çok kotum, çok mücadele ettim, çok fedakârlklar yaptm. Sonunda da evet futbolcu oldum. Ülkemin en güzel takmlarndan bir tanesinde, Trabzonspor’da 15 ylm geçti. Gençlere unu söylemek isterim ki, unvanlar gelip geçicidir. Ama insanlk her zaman baki kalr. Lütfen iyi futbolcu olurken, iyi insan olmay da unutmayn” ifadelerine yer verdi.

 

Futbol hayatnda haksz yere bir defa krmz kart yediini dinleyicilere anlatan Mandral, “Yllar sonra Ahmet Çakar televizyonda kendi de itiraf etti. Hayatmda yaptm bir yanl vard, o da Hami’ye krmz kart göstermekti dedi. Bu da benim için çok anlaml bir ey. Bunlar futbolda olaan eyler. Hayattan krmz kart yemeyin. Ben hep örnek olmaya çaltm. Sizler de örnek olun, iyi insan olun. Gerçekten unvanlar, apoletler gelip geçici. Fakat insanlnz herkesi ilgilendiriyor” diye belirtti.

 

“Türk oyuncularmz biraz tembel”

 

Semih Yuvakuran ise günümüz futbolunu deerlendirerek, “8 yl A Milli Takm’da, 3 yl Bursaspor’da, 6 yl Galatasaray’da ve 5 yl da Fenerbahçe’de oynadm. Fenerbahçe’de de futbolu braktm. Türkiye’de defans oyuncusu aslnda yetiiyor ama bizim Türk oyuncularmz biraz tembel. Geçen gün Eto’o konutu ve dedi ki, ‘Ben 33-34 yandaym, antrenmanda en önde kouyorum ve sizin Türk oyuncular benden 50-60 metre geriden geliyor.’ Onlarn önde olmas gerekirken, 33-34 yandaki adam önden kouyor. Yani biraz tembelliimiz var ve çalmay biraz sevmiyoruz” dedi.

 

Son olarak gençlere spor ile uramalar konusunda tavsiyelerde bulunan Yuvakuran, “Bir i yapacaksanz en iyisini yapmak için çok çaln. Göreceksiniz ki ne kadar baarl olduunuza kendiniz bile inanamayacaksnz. Hedefinizi hep yüksek tutun. Ben hep hedefimi yüksek tuttum” sözlerini kulland.

 

Demir: “Türk gençleri pehlivan gibidir”

 

Dinleyiciler tarafndan ayakta alklanan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Güre ampiyonu Mahmut Demir, “Güre, bizim ata sporumuz. Güre, spor olmann yannda halk arasnda da pehlivan tabiriyle anlr. Pehlivan Anadolu tabiriyle güçlü, kuvvetli, sözüne güvenilen, mert insan anlamna gelir. Onun için güre yapan herkese güreçi, bu tarife uyanlara da pehlivan denir. Onun için Türk gençleri pehlivan gibidir. Sözü özü birdir, merttir, verdii söze uyar ve sözünün de sadk bir bekçisi olarak kalr” diye belirtti.

 

“Elleriniz cebinizde zirveye çkamazsnz”

 

Salonda bulunan gençlere seslenerek, herhangi bir spor bran ile ilgilenmelerini öütleyen Demir, “Ben genç evlatlarmzn mutlaka güre yapmalarn isterim. Lakin hiçbir ey yapamazsanz da mutlaka bir spor branyla ilgilenin. Çünkü spor yaptnzda salkl bir birey olmann yannda toplum önünde de örnek insanlar olursunuz. Belki burada bulunan birbirinden kymetli arkadalarmz normal bir i dalnda yaam olsalard, sizler burada onlar alklamayacaktnz. Bunu kendiniz ve salnz için yapn. Ben sizin yalarnzda spora baladm. Srasyla 15 defa Türkiye ampiyonu oldum. 4 defa Avrupa ampiyonu, 3 Dünya ampiyonluu, Akdeniz Oyunlar ampiyonluu, Balkan ampiyonluu, Cihan ampiyonluu ve 1996 ylnda da Olimpiyat ampiyonu oldum. Böylece 220 kez bu milletin Türk Milli mayosunu giydim. Ayrca hangi spor branyla urarsanz uran eitiminizi aksatmayn. Dünya ile yarabilen, dünya ile entegre olabilen bir ülke olabilmek için en üst seviyede kendimizi eitmemiz lazm.  Ne i yapyorsanz yapn, mutlaka çok çaln. Çaltnz ie ve ondan önce kendinize güvenin. Çünkü elleriniz cebinizde zirveye çkamazsnz” dedi.

 

“Yusuf Dikeç tesadüfi ortaya çkm bir ampiyondur”

 

Atclk Bran Dünya ampiyonu Mersinli Yusuf Dikeç, gençlerin elindeki imkânlar kullanmalarn ve kendi yeteneklerinin farkna varmak için çabalamalarn ifade ederek, “Öncelikle bu frsat bizlere veren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a ve emei geçen herkese çok çok teekkür ediyorum. Eer bu insanlar olmasayd bugün biz sizlerin karsnda bu güzel konumay yapyor olamayacaktk. Bir kelime de olsa sizleri bilgilendiremeyecektik. Ben yaklak 18 yldr atclk branyla ilgileniyorum. Atclk branna tamamen tesadüfi baladm. Sizler ilk olarak kendi yeteneklerinizi mutlaka kefedin. Ben una inanyorum ki Yusuf Dikeç tesadüfi ortaya çkm bir ampiyondur. uurdaki arkadalarmn içinde dahi benden çok daha kabiliyetli ve yetenekli arkadalar vardr. Ama önemli olan bu yetenei ortaya çkarmaktr. Ben bu spora 28 yanda baladm. Keke sizin gibi böyle genç yalarda tanp balasaydm. Emini ki u andaki baarlarm biraz daha yukarya tayabilirdim” eklinde konutu.  

 

Panelin ardndan soru-cevap ksmna geçildi ve panelistler, örencilerin sorularn yantlad. Düzenlenen panelin ardndan, protokol üyeleri tarafndan spor dünyasnn önemli isimlerine organizasyona katldklar için çiçek ve plaket hediye edildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık