solyanreklam
sagreklam

'Sosyal Alarm' İle Her An Yanınızdayız!

'Sosyal Alarm' hizmetimizle yaş almış kentlilerimizin yanındayız'

'Sosyal Alarm' İle Her An Yanınızdayız!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

“Sosyal Alarm” İle Her An Yanınızdayız!
Beşiktaş ilçesinde Türkiye ortalamasının iki katı kadar 65 yaş ve üstü nüfus bulunuyor. Beşiktaş Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz için “Sosyal Alarm” projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında kendilerine dağıtılan cihazla; bir tuşla ambulans çağırabilir, diğer tuşla ise çağrı merkezimize bağlanabilirler.

Sistem Nasıl Çalışıyor?
Sosyal Alarm cihazı, telefon hattına bağlanan elektronik bir sistemle çalışıyor. 65 yaş ve üzeri kentlilerimizden alınan bilgiler çağrı merkezimizdeki sisteme kaydediliyor. Böylelikle düğmeye basıldığında cihazın numarası ve kentlimize ait tüm bilgiler çağrı merkezimizde gözüküyor ve kişiyle iletişime geçiliyor.

İki Tuşla Sosyal Belediyecilik
Sosyal Alarm cihazının üstünde kırmızı (Acil Durum) ve mavi (Çağrı Merkezi) iki tuş bulunuyor. Bir de yapılan işlemi iptal etmek için yer alan iptal tuşu mevcut.

Kırmızı tuş, acil durumlar için. Tuşa basıldığında çağrı merkeziyle iletişime geçiliyor ve derhal Acil Yardım Ambulansı adrese yönlendiriliyor.  Acil sağlık hizmetlerinin yanı sıra bu tuşla polis ve itfaiye de çağrı merkezi tarafından bölgeye yönlendirilebiliyor.

Mavi tuş ise ketlilerimizi direk olarak 444 44 55 numaraları çağrı merkezimize yönlendiriyor.

Avrupa’da Ücretli

Yerel yönetimler arasında bir ilk olan Sosyal Alarm hizmeti, aslında Avrupa ve Amerika’da yıllardır kullanılıyor. İngiltere, Halk Sağlığı Projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri bireylere yemek hizmeti sunarken, Amerika ise genellikle yalnızca sağlık hizmetleri için kullanıyor. Avrupa ve Amerika’da bu sistemler özel sigorta şirketleri tarafından ücretli olarak yürütülüyor. Beşiktaş Belediyesi bu hizmeti kentlilerine hiçbir kısıtlama olmadan ücretsiz sağlıyor.

Belediyemizi ziyaret ederek ya da 444 44 55 numaralı çağrı merkezimizi arayarak 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz için "Sosyal Alarm Cihazı" talebinde bulunabilirsiniz.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık