solyanreklam
sagreklam

Sonsuza Dek “Ata”mızın İzinde...

Beşiktaş Belediyesi, rekor uzunluktaki 1011 metre Türk bayrağıyla “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” ...

Sonsuza Dek “Ata”mızın İzinde...
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

1011 Metre Bayrağımızla Dolmabahçe’ye Yürüdük!

Belediyemiz, geçen sene 10 Kasım’da, 1001 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile Barbaros Bulvarı’ndan, Dolmabahçe’ye “Ata'ya Saygı Yürüyüşü” düzenlemişti.

Beşiktaş Belediyesi, bu sene de Barbaros Bulvarı’ndan Dolmabahçe’ye rekor uzunluktaki 1011 metre Türk Bayrağı ile “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi çalışanları, çok sayıda STK temsilcisi, civar okullardaki öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Saygı, Minnet ve Özlemle...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Beşiktaş’ta açılan dev Türk bayrağı ve ”Ata’ya Saygı Yürüyüşü” ile anıldı. 10 Kasım sabahı saat 08.30’da Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi önünde oluşturulan insan zinciri, 1011 metrelik dev Türk bayrağı ile Dolmabahçe’ye doğru yürüdü.



Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise Beşiktaş'ta hayat durdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yummuş olduğu o dakikada binlerce insan saygı duruşuna geçti. Dolmabahçe Sarayı önünde sona eren yürüyüşün ardından dev bayrak vatandaşlar tarafından el birliğiyle toplandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise yürüyüşün ardından Dolmabahçe Sarayı’ndaki törene katılarak Mustafa Kemal Atatürk’ün odasına çelenk bıraktı.



Yürüyüşün ardından Dolmabahçe Sarayı’nın önünde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ‘’Aziz Atamızın İstanbul’daki yaşamı aslında biraz Beşiktaş hayatıdır. İstanbul’da hayatını Beşiktaş’ta sürdürmüş, 1912’de annesi ve kız kardeşi ile birlikte İstanbul’a gelerek Akaretler’e yerleşmiştir. Sonra savaşlara gidiyor. Balkanlar’a, Çanakkale’ye… Ama hep İstanbul’da, Beşiktaş’ta yaşıyor. Biz de her sene tam da bu noktada ona karşı görevimizi yerine getiriyoruz. Onun bir dünya lideri olduğunu unutturmamalıyız ve bize kattığı tüm değerlere sahip çıkmalıyız. Aziz Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Beşiktaş Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. yılında saygı, sevgi ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık