solyanreklam
sagreklam

SO ART Sanat Grubundan "EL ORFELİNATO SANAT SERGİSİ"

SO ART Sanat Sergisi Beşiktaş Belediyesi destekleriyle Ortaköy Yetimhanesi'nde gerçekleşec...

SO ART Sanat Grubundan
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

SO Art sanat grubunun son projesi olan "El Orfelinato Art Exhibition" sanat sergisi Beşiktaş Belediyesi katkılarıyla gerçekleşiyor. Ortaköy Yetimhanesi'nde 6 Eylül-20 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak serginin ana teması ise "Sanat"...

Serginin içeriğinde Proje Direktörü Yönetmen Orhan Cesur'un çektiği "El Orfelinato" tematik kısa filmi, Öğretim Üyesi Emrah Günay'ın "Kapılar", "Kapının Dışında Kalanlar" fotoğraf sergisi ve "Haydarpaşa Yanıyor, İstanbul Seyrediyor" fotoğraf ve gravür kolleksiyonu, Sanat Yönetmeni Sema Tecen'in geçmişten bugüne EL Orfelintoyla ilgili geçmişi, mekanı ve o günlerin anlatımını getiren "O Dönemi Yaşamış Olanlarla Yaptığı Röportaj", fotoğraf, belge ve objelerden oluşturduğu enstalasyon ve farkındalık çalışmalarını biraraya getirdiği "Remember" özel koleksiyonu ziyaretçiler tarafından 6 Eylül saat 18.00’dan itibaren 20 Eylül’e kadar Ortaköy Yetimhanesi’nde ziyaret edilebilecek.

So Art sanat grubu serginin hangi temayla yola çıkıtığını şu cümlelerle açıklıyor: "Toplumlar mekan hafızasıyla geleceğe taşırlar tüm yaşanmışlıkları. O geçmiş günleri ve yaşanmışlıkları bir film izler gibi zihninizde izler, yaşanan acıları o günkü gibi duyarsınız... Koskoca bir milletin yüreğinde hissettiği gibi. İşte bu büyük savaşlar, gidip dönemeyen babalar, babasız, ailesiz kalan çocukların sahiplenildiği bir mekan ve bu mekanın öyküsüdür EL ORFELİNATO Projesi... Ortaköy Yetimhanesi'nin kırık pencerelerinden, o günlere dair naif bir bakıştır"


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık