solyanreklam
sagreklam

Servisler Ara Vermeden Denetleniyor

Servisler Ara Vermeden Denetleniyor

Servisler Ara Vermeden Denetleniyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, 2017-2018 eitim-öretim ylnn ikinci döneminde de örencilerin daha güvenli bir ekilde seyahat edebilmelerini salamak için okul servis araçlarna yönelik gerçekletirdii denetimlerine devam ediyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi Zabta Dairesi Bakalna bal Trafik Denetleme Zabta ube Müdürlüü ekipleri tarafndan 2017-2018 eitim-öretim ylnn ikinci döneminde de örenci servis araçlarnn denetimine arlk verildi. Zabta ekipleri tarafndan okul örencilerinin ve okul tatlarnn kart trafik kazalarn önlemek ve çocuklarn güvenli bir trafik ortamnda eitim-öretimlerini salamas için yaplan denetimler ylsonuna kadar aralksz olarak devam edecek.

Zabta ekipleri tarafndan okul giri ve çk saatlerinde denetlenen servis araçlarnn yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup, uyulmad kontrol edilirken, yaplan denetimlerde, örencilerin emniyet kemeri takmas, araçlarn temizlii, servis araçlarnn izin belgesi kontrolü, servis sürücülerinin ve yardmcsnn yeterlilik konusunda denetimleri zabta ekipleri tarafndan titizlikle kontrol edildi.

Örencilerin güvenli bir ekilde tanmas için bütün ayrntlarn incelendii denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai ilem uyguland.

Denetimler hem veliler, hem de örenciler açsndan faydal

Servis oförü Aytaç Dolmaz, gerçekletirilen denetimler hakknda “Eksiklikleri denetlemeleri bizim için her zaman iyi oluyor. Gerek fazla yolcu, gerekse de aracn güvenlii açsndan kontrollerin olmas tabi ki doal bir ey. Bizimde bir eksiimiz olmad için bir sknt olmuyor. Ayrca aileler ve çocuklar da bu denetimlerden gayet memnunlar. Çocuklarn güvenlii açsndan hem bizim hem de veliler için daha iyi oluyor” dedi.

20 yldr servis oförlüü sektöründe çaltn ifade eden Ylmaz Ercan, “Biz zaten illegal bir i yapmyoruz. S plakalarmz ve izin belgelerimiz mevcut. Bizi denetlemelerinin yan sra bu ii illegal yapan, S plakas olmayan, okul servisi olmaya müsait olmayan araçlarla servis yapanlarn da üstüne gidilmesini ve denetlenmesini de istiyoruz. Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bu denetimlerinde dolay teekkür ediyoruz ama bunu yannda korsan servisçilik yapanlarn da denetlenmesini istiyoruz” eklinde konutu.

Denetimlerden duyduklar memnuniyeti dile getiren servis oförü Ahmet akr da, “Biz yasal olduumuz için denetimlerden memnunuz. Biz denetimlerin sklatrlmasn da istiyoruz. Fakat bizim esas ikâyetimizi korsan çalanlarn denetlenmesi. Aracmda denerim sonucunda herhangi bir eksiklik de çkmad. Aileler de denetimlerden memnun. Denetimlerden kimsenin korkmamas lazm. Suçlu olmayan korkmaz. Biz de suçlu deiliz korkmuyoruz” ifadelerini kulland.

Birinci Dönemde 1219 servis arac denetlendi

2017-2018 eitim-öretim ylnn birinci döneminde 1219 adet servis arac denetleyen zabta ekipleri, kurallara uymayan 140 adet servis aracna da yasal ilem uygulad.

Mersin Büyükehir Belediyesi Trafik Zabta Ekipleri, gelecei teminat çocuklar için eitim-öretim dönemi boyunca farkl okul ve noktalarda denetimleri devam ettirerek, 2. dönemin sonuna kadar Mersin genelinde denetlenmeyen servis arac brakmayacak.

Ekipler, çocuklarn emanet ettikleri araçlar ailelerin de kontrol etmeleri gerektiini dile getirerek, karlalan herhangi bir olumsuzlukta ‘444 2 153’ numaral Mersin Büyükehir Belediyesi Çar Merkezi’ne ikâyetlerini bildirebileceklerini belirttiler.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık