solyanreklam
sagreklam

Sergi: Exodus Deja Vu

Exodus Deja Vu Fotoğraf Sergisi, 11-20 Kasım tarihleri arasında Fulya Sanat'ta...

Sergi: Exodus Deja Vu
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Dünya çapında mülteci krizini konu alan "Exodus Deja Vu" fotoğraf sergisi 11-20 Kasım tarihleri arasında Fulya Sanat’ta sanatseverleri bekliyor.

Beşiktaş Belediyesi, uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Dünyanın birçok ülkesinde mülteci krizine dikkat çekmek için sergi açan Visioncy sanat ekibi, “Exodus Deja Vu” fotoğraf sergisini 11 Kasım’da Fulya Sanat'ta açıyor. Uluslararası kuruluşlardan büyük destek gören sergi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle Fulya Sanat’ta kapılarını açıyor.

Dünyanın kanayan yarası mülteci krizi her geçen gün büyüyerek küresel bir sorun olmaya devam ediyor. Savaşlar sonucunda milyonlarca insan hayatını kaybederken, kalanlar ise göç etmek zorunda kalıyor. Visioncy sanat ekibi, dünyanın farklı noktalarında mülteci temalı sergiler düzenleyerek bu duruma dikkat çekiyor. Son yıllarda Suriye’deki iç savaşla birlikte, mülteci krizi daha da küresel bir boyut aldı. ‘’Exodus Deja Vu’’ isimli sergi de sadece Suriyeli mültecilerin değil, geçmişten günümüze mültecilerin sorunlarını ele alarak, mültecilerin tarihsel süreçteki izini sürüyor.

Visioncy sanat ekibi, birbirinden deneyimli foto muhabirleriyle, hayatlarını hep savaş alanlarında mültecilerin ve onların göç hikâyelerini ölümsüzleştiren iki farklı kuşak muhabirleri de bir araya getiriyor. Aralarında Çoşkun Aral ve Nilüfer Demir’in bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı savaş muhabirinin çekmiş olduğu fotoğraflar bu sergide yer alacak. “Exodus Deja Vu” fotoğraf sergisi, 11 Kasım Cumartesi günü saat 16.30’da Fulya Sanat’ta düzenlenecek olan kokteylle açılacak. Açılış törenine; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, UNHCR Türkiye temsilcisi, Visioncy Genel Müdürü ve sergi küratörü Patrice Vallette, fotoğrafçılar Coşkun Aral, Suthep Kritsanavarin ve Roland Neveu katılacak.

Adres: Hakkı Yeten Cad. No:10 Dikilitaş - Beşiktaş

www.exodus-dejavu.com

Sergi Programı İçin Tıklayınız.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık