solyanreklam
sagreklam

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK, ZAFERİMİZİ KUTLADIK

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK, ZAFERİMİZİ KUTLADIK

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK, ZAFERİMİZİ KUTLADIK
  • 18 Mart 2016, Cuma 0:00

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Mudanya’da törenle düzenlenirken, Mudanya Belediyesi Mudanya, Güzelyalı ve Mirzaoba’da şehitler anısına lokma döktürdü.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde Mudanya’da törenler düzenlendi. Şehitlik ziyareti ile başlayan törenler, İskele Meydanı’nda çelenk sunma töreni ve Şükrü Çavuş Anıtı ziyareti ile devam etti. Gerçekleşen programa Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi,  Mudanya Garnizon Komutanlığını Temsilen Jandarma Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile şehit ve gazi aileleri ve öğrenciler katıldı.  Anma programı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi’nin düzenlediği program ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Sami Evkuran Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahneye koyduğu “Kahramanlık Destanı” adlı tiyatral gösteri, izleyicilere duygulu ve gururlu anlar yaşattı.
“ŞEHİTLERİMİZ RAHAT UYUSUN”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Mudanya Belediyesi Güzelyalı Merkez Cami, Mudanya Hal Cami ve Mirzaoba Mahalle Camii’nde şehitlerimizin anısına lokma döktürdü. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101 . Yıldönümü ve Şehitleri Anma etkinliklerinde duyguların kabardığını vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Anma etkinliklerimizde gözlerimiz dolu dolu oldu. Hala daha içimiz ağlıyor, ama ben şunu söylüyorum;  Çanakkale geçilmez ve geçilmedi de… Bunu hepimiz biliyoruz. Şehitlerimiz rahat uyusun” dedi. Başkan Türkyılmaz, “Ülkemizin her karışında canlarını çekinmeden, gözlerini kırpmadan veren bu vatanın tam bağımsızlığı için, ölüme gülerek giden o insanlarımıza ne kadar dua etsek azdır. Ne kadar minnet etsek azdır” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık