solyanreklam
sagreklam

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK, ZAFERİMİZİ KUTLADIK

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK, ZAFERİMİZİ KUTLADIK

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK, ZAFERİMİZİ KUTLADIK
  • 18 Mart 2017, Cumartesi 0:00

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümünde Mudanya’da törenler düzenlendi. Törene katılanlara ekmek, çorba ve hoşaftan oluşan “Çanakkale Menüsü” ikram edildi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde Mudanya’da törenler düzenlendi. İskele Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan törenler, Mudanyalı Kahraman Şehit Şükrü Çavuş Anıtı ziyareti ile devam etti. Törenlere programa Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer,  Mudanya Garnizon Komutanı Yarbay Alpaslan Baysal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile öğrenciler katıldı.  Anma programı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Mürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği program ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen şiir, ve kompozisyon dalında ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrencilerinin sahneye koyduğu gösteri, izleyicilere duygulu ve gururlu anlar yaşattı.
ŞEHİTLİK VE EV ZİYARETLERİ YAPILDI
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterilerin ardından törenlere katılanlara ve protokol üyelerine ekmek, çorba ve hoşaftan oluşan “Çanakkale Menüsü” ikram edildi. Törenlerin ardından ilçe protokolü Şehit Piyade Bnb. Ercüment Türkmen’in şehitliği başında anarken,  Şehit Mu.Tekn.Astsb. Çvş. Yener Yıldız’ın ailesi Temel ve Suna Yıldız'ı da evlerinde ziyaret ettiler.
“ŞEHİTLERİMİZ RAHAT UYUSUN”
Düzenlenen etkinliklerinde duyguların kabardığını vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Anma etkinliklerimizde gözlerimiz dolu dolu oldu. Hala daha içimiz ağlıyor, ama ben şunu söylüyorum;  Çanakkale geçilmez ve geçilmedi de. Şehitlerimiz rahat uyusun” dedi. Başkan Türkyılmaz, “Ülkemizin her karışında canlarını çekinmeden, gözlerini kırpmadan veren bu vatanın tam bağımsızlığı için, ölüme gülerek giden o insanlarımıza ne kadar dua etsek azdır. Ne kadar minnet etsek azdır” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık