solyanreklam
sagreklam

Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanları...

“Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanları” 18 Şubat Cumartesi günü Fulya Sanat’ta d...

Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanları...
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 14:09

Şehit Şerife Bacı Platformu adı altında; Kastamonu Konfederasyonu, Kastamonu Dernekler Federasyonu ve Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği “Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanları” anma etkinliği Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Fulya Sanat’ta gerçekleşti.

Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Şehit Şerife Bacı, şehadetinin 96. yılında anıldı. Anma etkinliğine, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Şehit Şerife Bacı Platformu’nun kurucularından eski bakan Murat Başesgioğlu, dernek başkanları, İstanbul’da yaşayan Kastamonulular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar gecede yaptığı konuşmasında Şerife Bacı gibi kadın kahramanların mücadelesi, fedakârlığı ve şehadetiyle Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığını belirtti.

Kastamonulular Dayanışma Derneği Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özlem Bulgu ise Kastamonulu kadınların milli mücadele yıllarındaki kahramanlıklarının önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Kadınların, erkekler cepheye gittiği için İnebolu, Kastamonu ve Çankırı arasında cephane taşımak suretiyle milli mücadeleye güç verdiğini anlatan Bulgu, “Hatta bu uğurda şehit düşmüşlerdir. İşte bunlardan birisi de Seydilerli Şehit Şerife Bacı'dır” şeklinde konuştu.

Şehit Şerife Bacı’nın kahramanlık öyküsünün canlandırıldığı tiyatro gösterimi ve konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık