solyanreklam
sagreklam

SANATIN VE SANATÇILARIN YENİ ADRESİ METROLAR OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın verdiği destek ile Başkent metroları sanata ve sanatçıya kapılarını açmayı sürdürüyor.

SANATIN VE SANATÇILARIN YENİ ADRESİ METROLAR OLDU
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

BAŞKAN TUNA BAŞKENT METROLARININ KAPILARINI AMATÖR SANATÇILARA AÇMASININA ARDINDAN METROLAR BİRBİRİNDEN İLGİNÇ SANATSAL FAALİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

-BAŞKENTLİLERİN KULAKLARIN PASINI SİLEN SOKAK MÜZİSYENLERİNDEN SONRA SESSİZ OYUN DİYE BİLİNEN PANDOMİM SANATIYLA SANATSEVERLERİ BULUŞTURUYOR

-KIZILAY METRO ORTAK İSTASYONUNDA PAZARTESİ, ÇARŞAMBA VE CUMARTESİ GÜNLERİ 15.00 İLE 18.00 SAATLERİ ARASINDA PANDOMİM SANATÇISI FERHAT KILIÇ’IN GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ TOPLUYOR

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın verdiği destek ile Başkent metroları sanata ve sanatçıya kapılarını açmayı sürdürüyor. 

Günün yorgunluğunu ve iş stresini metro istasyonlarında sokak müzisyenlerinin çaldığı müzikle atan Başkentliler, şimdi de sessiz sanat ‘’Pandomim’’ sanatını metroda izleme imkanı yakalıyor. 

       Kızılay Metro Ortak İstasyonu’nda, 15.00 ile 18.00 saatleri arasında gösteri yapan Pandomim sanatçısı Ferhat Kılıç’a Başkentliler yoğun ilgi gösteriyor. 

      Her gün yüz binlerce yolcunun kullandığı Metro İstasyonu’nda sanatını   sergileyen Ferhat Kılıç, ‘’Pandomim’’ diğer adıyla ‘MİM’ sanatının duyguları vücut dili, ellerini, jest ve mimiklerini kullanarak anlatan bir sanat olduğunu belirterek, sanatını özgürce sanatseverlerle buluşturabilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydetti.

“BAŞKAN TUNA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

     Dünyanın en eski sanat dallarından biri olan ‘Pandomim’in ülkemizde çok tanınmadığını ifade eden Kılıç, ‘’10 yıldır tiyatro ve Pandomim sanatıyla uğraşıyorum. Otostopla ülke ülke şehir şehir gezerek tiyatroyu ve Pandomim sanatını sergiliyorum. Sürekli festivallere katılıyorum. Yaz – kış mevsim şartlarına bakmaksızın sokaklarda gösteri yapıyorum.  O nedenle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tuna’ya insanlara sanatımızı rahatlıkla sergileyebileceğimiz bu alanı bize tahsis ettiği için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

METRO YOLCULARINDAN PANDOMİM GÖSTERİSİNE BÜYÜK İLGİ..

       Metrodaki ‘’Pandomim’’ gösterisini büyük bir keyifle izleyen yolculardan Mahmut Kocabaş, bir süredir ‘’Pandomim’’ gösterisini aksatmadan izlediği Kılıç’a hayranlığını ‘’Seni bekliyordum sen nerelerdeydin. Ben seni çok beğeniyorum ve takip ediyorum’’diyerek gösterdi.

Gösteri hakkında fikirlerini dile getiren Kocabaş, sanatın yaygınlaştırılmasını ülkemizi yurt içi ve yurt dışında tanıtımı açısından çok önem taşıdığını ifade ederek, “Bu tip etkinlikler gençlerimizin sanata yatkınlığını artırıyor. Gençlerin ve sanatın desteklendiği her atılım bizi ileriye taşıyacaktır. Belediye başkanımızın bütün hizmetlerinden ve uygulamalarından memnunum.  Gençleri sanatı ifade ederken görmek beni duygulandırdı’’ diye konuştu.

“METROLARDAKİ SANATSAL ETKİNLİKLER  STRESİMİZİ ALIYOR”

       Gösteriyi izleyen gençlerden sanatsever Gözde Aksaç Doğan,

’Öncelikle sanatın ve sanatçının yanında olan ve destekleyen Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür etmek istiyorum’’diyerek ifade ettiği duygularını şu şekilde sürdürdü:

       ‘Günün yorgunluğuyla iş çıkışı stresli ve yorgun oluyoruz. Metroda çalan müzik veya başka bir sanatsal etkinliğe katılarak günün stresini birkaç dakikada olsa atmış oluyoruz. Devlet büyüklerimizin müziği, tiyatroyu ve sinemayı destekliyor olması çok sevindirici. Sanatsal etkinlikleri vatandaşın ayağına götürmek çok güzel bir uygulama. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yasaklanması yerine desteklenmesi büyük bir erdemdir bunun için Başkan Tuna’ya teşekkür ederiz.”

SOKAK SANATÇILARI İÇİN BÜYÜK BİR İMKAN

     Metrolarda artık her türden sanatsal ve sosyal etkinliğe tanık olmalarının büyük mutluluk olduğunu kaydeden Bedirhan Gökçek, “Sosyal etkinliklerin ilerlemesi toplumun ilerlemesi açısından çok önemli. Metrolarda herkes sosyal etkinliğe tanık olabiliyor. Sokak müzisyenlerinin metrolarda halkın içinde kendi sanatını göstermesi kendilerini tanıtması yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın müzisyenlerin sanatlarını özgürce ifade etmelerine izin vermesi bizi çok mutlu etti” diye konuştu. 

       Sanatın toplum üzerindeki olumlu etkilerinden söz eden diğer bir izleyici, Şeyma Demirsoy şunları söyledi:

“İnsanların rahatlamaya ve en çok sanata ihtiyacı var. Bunun sokağa taşınması çocuklara, gençlere ve yaşlılara pozitif anlamda katlı sağlayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya göstermiş olduğu destekten ötürü bizde kendisini destekliyor ve teşekkür ediyoruz.”

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık