solyanreklam
sagreklam

Sanatın kalbi Maltepe'de attı

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali, Gaziantep, Eskişehir, Samsun ve İstanbul'dan dört ayrı tiyatro grubunun oyunlarıyla sona erdi.

Sanatın kalbi Maltepe'de attı
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 0:00

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali, Gaziantep, Eskişehir, Samsun ve İstanbul’dan dört ayrı tiyatro grubunun oyunlarıyla sona erdi. 

12-16 Eylül tarihlerinde ücretsiz gerçekleşen festival, yetişkin, çocuk tiyatrosu ve sokak oyunu gösterimleri, söyleşi ve konserle dolu dolu geçti. Renkli etkinliklere ev sahipliği yapan festival, Maltepeli vatandaşların beğenisini topladı. “Hayat Sahnede” sloganı ile düzenlenen festivalde Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Sırbistan’dan tiyatro toplulukları ile Aydın, Ayvalık, Amasra, Bitlis, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Menemen, Samsun, Urla’dan tiyatro grupları konuk edildi. 

TSKM’DE SON GÜN COŞKUSU

Festivalin son günü Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Makinist Gösteri Sanatları’nın, “Floyd Usta’nın Düşler Atölyesi” isimli müzikli-danslı çocuk oyunuyla başladı.  Çocukların düşlerini gerçekleştiren Floyd Usta ile Postacı Barnie ve Düş Perisi Mila’nın öyküsünü, minikler ilgiyle izledi. Günün ikinci oyunda Gaziantep Sahne Leblebi, “Yer Altılı” isimli oyunuyla izleyiciyle buluştu. Oyunda, para için köleleşmiş insanların öykülerine yer verildi.

“KUVAYİ MİLLİYE DESTANI”  

Eskişehir Tiyatro Sui Generis de, “Şenlik Çıkmazı” isimli müzikli güldürü oyunuyla sahne aldı. Oyunda kentsel dönüşüm ile mahallerinin yıkılacağını öğrenen Hüsniye ve diğer Romanların, hem sırlarını, hem de mahallelerini korumak için çare aramaya başlamalarıyla birlikte yaşanan macera sahnelendi. Sürprizlerle dolu oyun, izleyicileri güldürürken düşündürdü.  Festival, Samsun Sanat Tiyatrosu’nun “Kuvayi Milliye Destanı” isimli oyunuyla sona erdi. Yaşar Gündem, tek kişilik sahne performansıyla izleyicilerin alkışlarını topladı.  
 


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık