solyanreklam
sagreklam

Red Bull Art Around Arnavutköy'ü Renklendirecek!

Red Bull Art Around üçüncü kez sanatseverler ile buluşuyor...

Red Bull Art Around Arnavutköy'ü Renklendirecek!
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Red Bull Art Around 4-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında Arnavutköy’ün sokaklarını ve çeşitli mekânlarını çağdaş sanatla buluşturuyor. Küratörlüğünü Collective Çukurcuma ekibinin üstlendiği projede biri öğrenci projesi olmak üzere toplam 14 farklı sanatçının 14 farklı eseri Arnavutköy’ü bir açık hava sergisine dönüştürecek. “Mahallede Karşılaşmalar” yaratmak üzere gerçekleşen etkinlikte katılımcılar sanat eserlerini bir harita yardımıyla keşfe çıkacak. Projenin bu yılki “Hayaletler” teması sanatseverleri Arnavutköy’ün geçmişi ve geleceğiyle buluşturmayı amaçlıyor.

İstanbul’un tarihi semtlerinden Arnavutköy’de 4-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Red Bull Art Around, Naz Cuguoğlu, Mine Kaplangı ve Serhat Cacekli’den oluşan Collective Çukurcuma küratörlüğünde semtin sokaklarını ve çeşitli mekânlarını çağdaş sanatla buluşturmaya hazırlanıyor. Geçmişe dair bitmeyen bir nostalji duygusunu hiçbir zaman gerçekleşmemiş bir gelecek tahayyülüyle bir araya getiren sergi, bir zamanlar düşlenmiş fakat kolektif hafızamızdan bir şekilde kayıp gitmiş hayallerden hareket ediyor ve soruyor: “İçimizde kaç farklı hayaleti barındırıyoruz?”

Sokakta Sanat Var!

İlki, 2015 yılında Karaköy’de, ikincisi 2016 yılında Moda’da düzenlenen projede; bu yıl hem köklü tarihi hem de son dönemdeki popüler semtlerden biri olması sebebiyle özel olarak Arnavutköy seçildi.

Arnavutköy; tarihi dokusu, yüksek tepeleri, balıkçıları, semt sakinleri ve esnafıyla hala eski bir Rum köyü havasını taşıdığı için semt her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Red Bull Art Around, Arnavutköylüleri ve ziyaretçilerini yeni karşılaşmalara çağırıyor. Semtin farklı noktalarında yer alacak çeşitli disiplinlerden sanat eserleri semte gelen herkesi farklı algılar yaratmaya ve rutinin dışına çıkarmaya davet ediyor.

Red Bull Art Around Arnavutköy'de Hangi Eser Nerede?

Harita için tıklayınız.

Etkinliğe katılan sanatçılar ve diğer tüm ayrıntılar için tıklayınız.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık