solyanreklam
sagreklam

Pedallar Mustafa Kemal Atatürk İçin Çevrildi

Pedallar Mustafa Kemal Atatürk İçin Çevrildi

Pedallar Mustafa Kemal Atatürk İçin Çevrildi
  • 17 Kasım 2017, Cuma 0:00

Engelli bireylerin sosyal hayata katlm için youn çaba sarf eden Büyükehir Belediyesi, destek verdii son proje ile anlaml bir etkinlie daha imzasn att. ‘10 Kasm Ataya Sayg Pedala Engel Yok’ projesine destek vererek, görme engelli bireylerin bisikletle Antkabir’e ulamasn salayan Büyükehir Belediyesi, Ankara’da Atalarnn huzuruna çkan engelli bireyleri yalnz brakmad.

Mersin Bisiklet Dernei üyesi bisikletçiler ve 3 görme engelli birey, Mersin Büyükehir Belediyesi’nin destekleriyle 5 Kasm Pazar günü saat 10.00’da Mersin’den hareket etti ve 500 km pedal çevirerek, Atatürk’ün huzuruna çkt.

Gün nda günde 100 km pedal çeviren bisikletçiler, Mersin, Tarsus, Ulukla, Aksaray, ereflikoçhisar, Gölba güzergâhn izleyerek, 10 Kasm günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Antkabir’de and. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çkarak, mozoleye çiçek brakan engelli bireyler duygusal anlar yaad.

10 Kasm gibi anlaml bir günde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Antkabir’de anan bisikletçilerin mutluluu ve gururu yüzlerine yansrken, kendilerini destekleyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür ettiler.

“Yamura inat Atamzn huzuruna geldik”

10 Kasm’da Antkabir’de olmann ve engel tanmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çkmann kendilerine gurur verdiini belirten görme engelli Fahrettin Sadç, “Bizi destekleyen, önemseyen kurumlarla buralara kadar gelmek gerçekten bizim için çok önemli. Önemli olan engelliler ya da engelsizler ayrm deil. Önemli olan baz eyleri eit yapabilmek, benimsiyor olabilmek ve bu bilinci insanla verebilmek. Ataya Sayg Pedala Engel Yok Projesi de bu ilkelerle ekillenen bir proje. O yüzden ben de buradaym. Bize destek olan Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Bisiklet Dernei ve dier kurululara çok teekkür ediyorum. u an hedefimize ulatk ve çok mutluyuz” dedi.

Zorlu doa artlarnda pes etmeden Antkabir’e gelebilmek için pedal çevirdiklerini ifade eden Mehmet Çal, “Ataya Sayg, Pedala Engel Yok Projesi ile yola çktk. Yamura, rüzgâra inat yola çktk ve Atamzn huzuruna geldik. Çok mutluyuz. Bizi destekleyen Mersin Büyükehir Belediyesi’ne çok teekkür ederiz” eklinde konutu.

“Sözün bittii yerdeyiz”

Antkabir’de olmaktan dolay son derece gururlu olduklarn söyleyen Raif Demir ise, “Aslnda ne söyleyeceimi çok bilemiyorum. Sözün bittii yerdeyiz. Maddi ve manevi olarak yanmzda olan herkese çok teekkür ederiz. Pedala engel yok. Atamza saygmz bu ekilde göstermek istedik. Çok mutluyuz. Bu süreçte yanmzda olan Büyükehir Belediyesi’ne teekkür ederim” diye belirtti.

“Arkadalarmz gerçekten ‘pedala engel yok’ dedi”

Türkiye’de bir ilki gerçekletirdiklerini belirten ve desteklerinden dolay Mersin Büyükehir Belediyesi’ne teekkür eden Mersin Bisiklet Dernei (MERBSDER) Bakan Süleyman Uygun, “10 Kasm Ataya Sayg Pedala Engel Yok. Projemizin ad buydu. Mersin’den yola çktk ve 500 km pedal çevirerek, Antkabir’e ulatk. Engelli arkadalarmzla birlikte yola çktk. Arkadalarmz gerçekten ‘pedala engel yok’ dediler. u anda bizimle beraber Antkabir’deler. Bize bu projede destek olan Mersin Büyükehir Belediye Bakanna ve Engelliler Dairesi Bakanl’na çok teekkür ederiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık