solyanreklam
sagreklam

Otizmli Bireylere ve Ailelere Destek Çalıştayı Mersin'de Düzenlendi

Otizmli Bireylere ve Ailelere Destek Çalıştayı Mersin'de Düzenlendi

Otizmli Bireylere ve Ailelere Destek Çalıştayı Mersin'de Düzenlendi
  • 02 Nisan 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl tarafndan 2 Nisan Otizm Farkndalk Günü dolaysyla ‘Otizmli Bireylere ve Ailelere Destek Çaltay’ düzenledi. Otizmli birey ve ailelerinin youn ilgi gösterdii Çaltayda otizmde tan ve tehisten eitim yöntemlerine, otizmde beslenmeden psikiyatrik tedavi yöntemlerine kadar birçok konu konuuldu.

Her yl ‘Otizm Farkndalk Ay’ olan Nisan ay boyunca dünya genelinde otizm sorunlar ve çözüm yönleri tartlrken, Mersin’e engelsiz kent unvann kazandrmak için dünya çapnda örnek gösterilecek hizmetleri hayata geçiren Mersin Büyükehir Belediyesi önemli bir çalmaya daha imza att.

Mersin Büyükehir Belediyesi, Otizmli Yaatma ve Kazanma Dernei, Akdeniz Özel Eitim ve Uygulama Okulu ve Yeniehir Akdeniz Rehberlik ve Aratrma Merkezi ibirliinde Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen Otizmli Bireylere ve Ailelere Destek Çaltay’na Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, sosyal hizmet uzmanlar, uzman psikologlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluu ve dernek temsilcileri ile çok sayda vatanda katld.

 Çaltayn açl konumasn yapan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu ise yapt konumada Mersin Büyükehir Belediyesi olarak engelli bireylere ve ailelerine destek olmak adna tüm imkanlar seferber ettiklerinin altn çizerek, “Otizm konusunda farkndalk yaratmak ve ailelere destek olmak anlamnda ve sorunlarn giderilmesi anlamnda önemli bir çaltay. Son zamanlarda otizm ile ilgili yaplan çalmalar, otizmin farkl bir ekilde ele alnabileceini ve bu bireylerin topluma dâhil edilebileceklerini ortaya koymutur. Bu çaltaymzda da uzmanlarmz ve aileleri ile birlikte otizmle ilgili birçok konu ele alnacak. Otizmli birey ailelerimize bu sabrl ve kararl tutumlarndan dolay teekkür ediyorum. Büyükehir Belediyesi olarak her zaman yanlarnda olduumuzu, her türlü imkân kendilerine salayacamz bilmelerini istiyorum” dedi.

Oturum moderatörü Prof. Dr. Fevziye Toros yaplan çaltayn otizmli bireyler ve aileleri için Mersin’de bugüne kadar yaplm en önemli çalmalardan biri olduunu ifade etti.

Yaplan açl konumasnn ardndan oturum moderatörü Prof. Dr. Fevziye Toros tarafndan çaltay süreci ve ileyiine yönelik bir sunum gerçekletirildi. ki oturum eklinde düzenlenen çaltayda; Otizminde Tan, Tehis ve Genetik Rol, Otizmde Psikiyatrik Tedavi Yöntemleri, Otizmde Özel Eitim Yöntemleri, Otizmde beslenme, Otizmli Çocua Sahip Ailelerin Yerel ve Merkezi Yönetimlerden Beklentileri konular konuuldu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık