solyanreklam
sagreklam

Osmangazi’den Öğretmenler İçin Fidan

Osmangazi Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kenti yeşille buluşturacak bir projeyle kutladı.

Osmangazi’den Öğretmenler İçin Fidan
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 13:26

Osmangazi Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kenti yeşille buluşturacak bir projeyle kutladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çocuklarımızı aydınlık geleceğe hazırlayan öğretmenler için Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine fidan dikti.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitimcilere en anlamlı hediyeyi Osmangazi Belediyesi verdi. Öğretmenler için unutulmaz ve ölümsüz bir hediye hazırlayan Osmangazi Belediyesi, Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan 120 öğretmen adına okul bahçesine fidanlar dikti. Öğretmenlere ve onların yetiştirdiği çocuklara yemyeşil bir doğa bırakmak için bu hediyeyi düşündüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğrencilerle birlikte fidanları dikti.

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen öğretmen günü etkinliği, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul eden Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin öğretmenler adına yazılan birbirinden güzel şiirleri okumasıyla devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğrencilerimizin de önünün aydınlık olmasını diliyorum. Bu özel günde Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelerek çok değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZİ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAMALIYIZ”

Başkan Dündar, “Bugün burada öğretmenlerimiz adına fidanlar dikiyoruz. Ancak asıl önemli olan öğretmenlerimizin diktiği ve yetiştirdiği fidanlardır. Eğer iyi bir nesil yetiştirebiliyorsak bu sadece kendimiz için değil tüm insanlık adına yapılan bir hizmettir. Toplumda bir güzellik varsa bu güzellikler başta aile yapısına dayanır. Aile, eğitimin başladığı yerdir. Aile güçlüyse toplum da güçlü demektir.  Aileden sonra okullar ve öğretmenlerimiz gelir. Öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım’da değil, her zaman saygıyla hatırlamalıyız. Öğretmenlerimizin verdiği eğitim doğrultusunda yolumuzu belirlemeliyiz” diye konuştu. 

“EĞİTİM ALANINDAKİ HİZMETLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Osmangazi Belediyesi olarak eğitim alanında önemli hizmetlere ve projelere imza attıklarını belirten Dündar, “İlçemiz sınırları içerisindeki 250 okulumuzun 247 tanesine çeşitli hizmetler götürdük. Gelen talepler doğrultusunda okullarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. İlçe sınırlarındaki okulumuza ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarda bulunurken, iki büyük okul inşa ettik. Mehmet Akif Mahallemiz’de 24 derslikli Hacı Akkadın Tarman Okulu’nu öğrencilerimizin hizmetine sunarken, Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni Bursa’ya kazandırdık. 36 derslikli olan bu okulumuzda bu yıl 56 faklı ülkeden öğrenci eğitim görüyor. Bu demektir ki 56 ülke ile dostluk kardeşlik köprüleri kuruyoruz. Bizler öğrencilerimizin taleplerine hayır demiyoruz. Tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Sizlerden de derslerinize çok daha çalışmanızı ve ülkemizi çok daha iyi yerlere getirmenizi bekliyoruz. Bu konuda en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Bu kutsal görevi icra eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Okul Müdürü Yunus Emre Altuntaş da yaptığı konuşmada hem eğitim alanında yaptığı yatırımlar hem de okullarında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine katılarak tüm öğretmenler adına fidan diktiği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.  

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte okul bahçesine fidan dikti. Öğrenciler ile fotoğraf çektiren Dündar, okulda görev yapan tüm öğretmenlere de çeşitli hediyeler verdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık