solyanreklam
sagreklam

Osmangazi'de Meslek Tiyatroları Festivalde Buluşacak

Osmangazi Belediyesi, ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Meslek Tiyatroları Festivali’ni geleneksel hale getirerek bu yıl ikincisini düzenliyor.

Osmangazi'de Meslek Tiyatroları Festivalde Buluşacak
  • 27 Şubat 2018, Salı 9:30

Osmangazi Belediyesi, ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Meslek Tiyatroları Festivali’ni geleneksel hale getirerek bu yıl ikincisini düzenliyor. 2. Meslek Odaları Festivali’nde meslek örgütleri, odalar, firma ve işyerleri çatısı altında faaliyet gösteren tiyatro topluluklarının sahne alarak oyunlarını sergileyecek.

 

Osmangazi Belediyesi tarafından tiyatronun yaygınlaştırılması ve vatandaşların sanatla bütünleştirilmesi amaçlanarak geleneksel hale getirilen Meslek Tiyatroları Festivali’nin ikincisi başlıyor. Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan 2. Meslek Tiyatroları Festivali, 1 Mayıs tarihinde başlayıp 14 Mayıs tarihinde sona erecek. Festivalde, meslek örgütleri, odalar, firma ve işyerleri çatısı altında faaliyet gösteren 13 tiyatro topluğu sahne alacak. Akpınar Kültür Merkezi’nde gösterilecek oyunlar, ücretsiz olarak seyirci ile buluşacak. Bursalı sanatseverleri birbirinden güzel tiyatro oyunları ile buluşturacak olan festivalde,  Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu, Hacı Mehmet Zorlu Özel ve Mesleki Eğitim Okulu, Bursa Tabip Odası, Abdi İbrahim, Coşkunöz Holding, Bursa Barosu, Bursa Bosch, İstanbul Bosch, Manisa Bosch, Setbaşı Ortaokulu, Yazaki Gemlik, Beyçelik,  Burç Kültür ve Gösteri Merkezi, Bursagaz tiyatro toplulukları sahne alacak. 2. Meslek Tiyatroları Festival’i bu yarışma formatında düzenlenecek. Festival sonunda ‘En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yönetmen’ dallarında ödüller verilecek.

 

2. Meslek Tiyatroları Festivali’nde sahne alacak tiyatro topluluklarının yönetmenleri Sümbüllü Bahçe Konağı’nda bir araya geldi. Osmangazi Belediyesi Kültür İşler Müdürü Kenan Kır, yönetmenlere festival hakkında bilgiler verdi. Bursa’nın kültür sanat hayatına farklılık getiren bir etkinliği imza attıklarını ifade eden Kenan Kır, “Osmangazi Belediyesi olarak sanatın her alanını desteklemenin bilincini yaşıyoruz. Bu konuda Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar da büyük hassasiyet gösteriyor. Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olarak desteklerini sunan Başkanımız Mustafa Dündar’ın öncülüğünde Meslek Odaları Festivali’ni geleneksel hale getirdik. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz festivalimize Bursalı tüm sanatseverleri davet ediyorum” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık