solyanreklam
sagreklam

Okullar, Geleneksel Çocuk Oyunlarıyla Şenleniyor

Okullar, Geleneksel Çocuk Oyunlarıyla Şenleniyor

Okullar, Geleneksel Çocuk Oyunlarıyla Şenleniyor
  • 24 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin genelindeki okullarda 2 yldr devam ettirdii ‘Yeil Teneffüs Projesi’ ile okul bahçelerinin zeminlerini geleneksel oyun çizgileri ile buluturmaya devam ediyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi, çocuklarn fiziksel ve zihinsel geliimlerine katkda bulunabilmek için okullarn bahçelerine Çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu onayl ve geleneksel oyun kültürümüzde yer alan oyun çizgileri çiziyor. Böylece unutulmaya yüz tutmu çocuk oyunlarna okul bahçelerinde yeniden hayat veriliyor.

Eitime salad katky her alanda sürdürmeye devam eden Büyükehir Belediyesi, 2016 ylnda balatt ‘Yeil Teneffüs’ projesi kapsamnda imdiye kadar 32 okulun bahçesini geleneksel oyun çizgileri ile buluturdu.

Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Bakanl tarafndan yürütülen projede okullarn bahçelerine, çocuklarn severek oynayacaklar ve unutulmaya yüz tutan sek sek, tombik, ya satarm bal satarm, mendil kapmaca gibi oyunlar için alanlar ve günümüzde çok popüler olan basketbol, futbol, voleybol gibi sporlar yapabilecekleri sahalar çiziyor.

Murt tohumlaryla daha yeil bir gelecek

Mersin Büyükehir Belediyesi, çocuklarn saln olumlu etkileyecek, yaratclklarn gelitirecek ve çevreye kar daha duyarl olmasn salayacak projeler de üretmeye devam ediyor. Daha yeil bir ehir bilinciyle hayata geçirilen ‘Yeil Teneffüs Projesi’ ile de okullarn bahçelerini yeil ile buluturmay hedefliyor.

Salkl bir yaamn ancak salkl bir çevre olduu bilinciyle hareket eden Büyükehir Belediyesi,  ‘Yeil Teneffüs Projesi’ kapsamnda, 2018-2019 eitim-öretim ylnn balangcnda okul bahçelerini Mersin bölgesine özel Murt (hambeles) fideleri ile donatacak.  ‘Yeil Teneffüs Projesi’ kapsamnda Mersin’in gelecei olan çocuklara, bulunduklar çevreyi sevdirmek ve daha yeil alanlar oluturmak amacyla Murt fidelerini toprakla buluturacak.

Ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi Yeil Teneffüs Projesi kapsamnda, Mersin genelindeki ilkokullara 10 bin adet çam tohumunun datmn da gerçekletirildi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’da okullarda uygulanan ‘Yeil Teneffüs Projesi’nin önemine dikkat çekerek, “Geleceimizi emanet edeceimiz çocuklarmzn, çevrelerini tanmalar, doann nasl dengede kaldn örenmeleri ve bu dengenin devam için yaplmas gerekenleri bilmesi çok önemlidir. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak hedefimiz doay kefeden ve çevreyle sevgi ba kurabilen bir nesil yetitirmektir. Yeil Teneffüs Projesi ile okullarmzn bahçelerini yeille buluturarak çocuklarmzn doay kefetmesine imkân sunuyoruz. Eitim-öretim çandaki çocuklarmzn ehir düzeninde kendine doal bir alan oluturmasn amaçlyoruz. Daha iyi bir gelecek için çocuklarmzla el ele vererek çevremizi korumaya ve kentimizi güzelletirmeye devam ediyoruz” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık