solyanreklam
sagreklam

ODTÜ TEKNOKENT’TE İKİNCİ ADIM DA TAMAM

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

ODTÜ TEKNOKENT’TE İKİNCİ ADIM DA TAMAM
  • 23 Mayıs 2018, Çarşamba 22:00


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın 3 katlı ODTÜ Teknokent Kavşağı’nda yaptığı incelemelerde yol çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması talimatının ardından önce Bilkent yönü-Eskişehir Yolu trafiğe açıldı. Yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, projedeki ikinci aşama olan Eskişehir Yolu-Bilkent yönünü de hizmete açtı.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI TAM GAZ

         Projenin ikinci ayağı olan yol çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Başkan Tuna, “Başkent’in dört bir tarafında olduğu gibi merkezde de yol çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda ODTÜ Teknokent Kavşağı’nın Bilkent yönü–Eskişehir Yolu güzergahını sağlayan köprüyü geçtiğimiz ay trafiğe açmıştık. Şimdi de Eskişehir Yolu-Bilkent yönü bağlantısını sağlayan köprünün altındaki yolu hizmete sunduk, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi’nin de açılmasıyla birlikte Teknokent Kavşağı’nın bağlantıları ve çevre düzenlemesiyle birlikte tamamen trafiğe açık hale geleceği müjdesini veren Başkan Tuna, hastane çevresi yolların adım adım açılarak, Başkentlilerin kullanımına sunulacağını söyledi.

OKULLARIN KAPANMASI İLE ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

         Havaların ısınmasıyla birlikte, yol yapım ve açım çalışmalarının daha da hızlandırıldığını ifade eden Başkan Tuna, “Okulların kapanması sonrası bu hızımız daha da ivme kazanacak. Başkent’in dört bir tarafında, sorunlu olduğunu tespit ettiğimiz pek çok kavşak ve yol projemiz bir bir çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.       

ÜÇ KATLI KAVŞAK

          Projede ikinci aşamaya geçilmesiyle Bilkent Üniversitesi’nin merkeze doğru iki yönlü olarak transit geçişlerinin kolaylaştığını ifade eden Başkan Tuna, “Eskiden Teknokent Kavşağı nedeniyle sürücüler bu kavşakta çok büyük vakit kaybı yaşıyordu. Bundan sonra transit bir şekilde Bilkent’e doğru iki yönlü olarak ulaşım sağlanabilecek. Böylece bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak bir çalışma daha tamamlanmış oldu. Şehir Hastanemiz hizmete girmeden yol çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

ODTÜ Teknokent Kavşağı’nda tüm bağlantı yolları ve çevre düzenlemeleri tamamlandığında toplam yol uzunluğu 33 kilometre olacak. 2 tünelli projede, 3 katlı köprülü kavşak, 2 köprü ve 2 altgeçit bulunuyor.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık