solyanreklam
sagreklam

''Naaş-I Muhteremler'' Diyarbakırlı Seyircisi İle Buluşacak

''Naaş-I Muhteremler'' Diyarbakırlı Seyircisi İle Buluşacak

''Naaş-I Muhteremler'' Diyarbakırlı Seyircisi İle Buluşacak
  • 25 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan kentteki tiyatro sanatn gelitirmek ve yaygnlatrmak amacyla düzenlenen 1. ehir Tiyatrolar Festivali’ne katlyor.

 

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar tarafndan sahnelenen Naa- Muhteremler isimli 2 perdelik komedi oyunu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl ilk defa düzenlenecek olan ehir Tiyatrolar Festivali’nde Diyarbakrl sanatseverler ile buluacak.

Mersin, 1. ehir Tiyatrolar Festivali’nde…  

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan kentteki tiyatro sanatn gelitirmek ve yaygnlatrmak amacyla düzenlenen 1. ehir Tiyatrolar Festivali 28 Mays- 3 Haziran tarihleri arasnda gerçekletirilecek.

Kentte sanatsal faaliyetlerin artrlmas amacyla, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl tarafndan düzenlenen 1. ehir Tiyatrolar Festivali tiyatro severler için perdelerini açacak. Bu yl ilk defa düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi düünülen 1. ehir Tiyatrolar Festivali 28 Mays’ta 'Tiyatro Doudan Yükseliyor' sloganyla balyor. Birçok tiyatro oyunun sergilenecei festivalde ayrca oyunculuk, dans, drama ile Karagöz atölyeleri açlacak ve çeitli söyleiler düzenlenecek.

Naa- Muhteremler ile seyirciyi bol sürpriz bekliyor

Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar tarafndan hazrlanan Naa- Muhteremler adl yetikin oyunu ehir Tiyatrolar Festivali’nin 5. günü olan 1 Haziran’da saat 21.00’de sanatseverlerle buluacak.

Tayfun Türkili tarafndan kaleme alnan ve Güvenç Gümü’ün yönetmenliini yapt Naa- Muhteremler oyunu, Güvenç Gümü, Gülhatun Kutlay, Eda Etike, Eren Demirel, Seda Süzgan, Tolga Manyer, Hasan Süzgan, Ekrem enel, Özgür Ahmet Gönenler, Mahir Okdemir, Fatih Selçuk ve skender Doancili tarafndan sahnelenecek Oyunun k ve ses sorumluluunu Mustafa Cingiz üstlenirken, dekor sorumluluunu da Mehmet Demir ve skender Doancili paylaacak.

Topluma yllarca hizmet etmi, yurtdnda görev yapm, kültür düzeyi yüksek, artk emekli olup mütevaz yuvasnda sakin bir yaam sürmekte olan eski Büyükelçi Rauf Bey ve ei Muazzez Hanm’n tek beklentileri çocuklarnn ara sra onlar ziyaret etmeleridir. Beklenmedik gelimeler olur ve bir gün içeri bond çantal, fötr apkal, srtna bçak saplanm bir adamn girmesi ve cesedin srtndaki bça elledii için katil sanlaca düünen Rauf Bey, cesedi ne yapacana bir türlü karar veremez. Olaylarn geliimi içinde ceset says bee çkar. Her ey içinden çklmaz bir duruma gelir ve srada seyirciyi bekleyen bir sürü sürpriz vardr.

Festivalde birçok oyun sahnelenecek

1.ehir Tiyatrolar Festivali’nde Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar’nn ‘Beyaz’, Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu’nun ‘Naa- Muhteremler’, Bodrum Belediyesi ehir Tiyatrosu’nun ‘Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyas’, stanbul Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar’nn ‘ahane Züürtler’, anlurfa Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu’nun ‘Komu Köyün Delisi’, Denizli Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu’nun ‘Kamyon’, Tiyatro Pan’n ‘Üreten Köy Müzikali’,  Doaçlama A..’nin ‘Korsan DVD’, Antalya Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar’nn ‘Kafatas’, Çorum Tiyatro Tirat’n ‘Napolyon’, Alanya Belediyesi ehir Tiyatrosu’nun ‘Derya Gülü’ oyunlar sahnelenecek.

28 Mays’ta Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar’nn ‘Beyaz’ oyunu ile balayacak 1. ehir Tiyatrolar Festivali, Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3 Haziran’da Alanya Belediyesi ehir Tiyatrosu’nun ‘Derya Gülü’ oyunu ile tamamlanacak.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık