solyanreklam
sagreklam

MÜTAREKE’NİN 92. YILINDA MUHTEŞEM KONSER

MÜTAREKE’NİN 92. YILINDA MUHTEŞEM KONSER

MÜTAREKE’NİN 92. YILINDA MUHTEŞEM KONSER
  • 11 Ekim 2014, Cumartesi 0:00

MÜTAREKE’NİN 92. YILINDA MUHTEŞEM KONSER

Mudanya Belediyesi’nin Mudanya Mütarekesi’nin 92. Yıl dönümü ve Barış Festivali kapsamında düzenlediği etkinliklerin son gecesi dev bir konserle sona erdi. Mütareke etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası,  Mudanya’da ilk konserini verdi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI MUDANYA’DA SAHNE ALDI

Orkestra Şefi, Rengim Gökmen yönetiminde sahne alan; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası,  Devlet çok sesli Korosu,  Ankara Devlet opera ve balesi sanatçılarından oluşan 170 kişilik dev kadro Mudanya’da izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.  Yaklaşık 2 saat süren provanın ardından Mütareke binası önüne kurulan sahnede boy gösteren orkestra, dünyaca ünlü klasiklerin yansıra, repertuvarlarında bilinen parçalara da yer verdi.

 

170 KİŞİLİK DEV KADRO BÜYÜLEDİ 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü,  Aycan Sancar ile Devlet Çok Sesli Koro Müdürü Turgay Budak’ın yanı sıra solistler Soprano Feryel Türkoğlu, Mezzo soprano Ferda Yetişer,  Tenor Ayhan Uştuk ve Bas Tuncay Kurtoğlu’nun sahne aldığı konserde, sanatçıların seslendirdiği aryalar büyük alkış aldı.

Regin Gökmen’in şefliğindeki konser yaklaşık 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası konserin finalini Beethoven’in 9. Senfonisi ile yaptı.  Yaklaşık 3 bin Mudanyalının izlediği dev konserin sonunda orkestra ayakta alkışlandı.

 

TÜRKYILMAZ: DEVAMI GELECEK

Konserin Finalinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türk Yılmaz Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası Müdürü Aycan Sancar, Devlet Çok Sesli Koro Müdürü Turgay Budak ve konserde sahne alan solistlere günün anısına Girit Danteli işlemeli Kaftan ve Mudanya’nın Trilye’nin ünlü zeytini ve zeytin ürünlerinden oluşan bir hediye paketi takdim etti. Konser sonunda alanda bulunan kalabalığa seslenen Türkyılmaz, böyle büyük organizasyonların gelecek yılda artarak devam edeceği müjdesini verdi.

 

MUDANYA’DA FENER ALAYI

Konser öncesi, binlerce Mudanyalının katıldığı bir de Fener Alayı düzenlendi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da ailesi birlikte ellerinde meşalelerle katıldığı Fener Alayı Mudanya iskelesinden başlayarak Mütareke evinde son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık