solyanreklam
sagreklam

Mütareke Binası Açıldı

Mütareke Binası Açıldı

Mütareke Binası Açıldı
  • 10 Ekim 2014, Cuma 0:00

MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN MÜTAREKE BİNASI AÇILDI

Mudanya Mütarekesi’nin 92. Yıl dönümü öncesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Mütareke binasının açılışı yapıldı. Açılış programına Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, AKP Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı ile Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri başkanları,  Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür yardımcısı Mustafa Bozdemir ile  askeri erkan katıldı.

MUDANYA KAYMAKAMLIĞI’NDA İSTİKLAL SAVAŞI VE MÜTAREKE KONUŞULDU.

Açılış öncesi Vali Karaloğlu ve Bursa protokolü Mudanya kaymakamı Orhan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.  Bursa Milletvekilleri ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarete barış mesajları ve Mudanya Mütarekesi’nin önemi damgasını vurdu. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Kurtuluş savaşında verilen mücadeleye dikkat çekerken, Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz ise Mudanya’yı barışın ve kardeşliğin başkenti yapmak için çaba harcadıklarını söyledi.

TÜRKYILMAZ:  TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA SAVAŞI LANETLİYORUZ, BARIŞI ÇAĞRIYORUZ

Ziyaretin ardından restore edilen Mudanya Mütareke binasının açılışı gerçekleştirildi.  Açılış töreninde ev sahibi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kısa bir konuşma yaptı. 8 yıl süren 1. Dünya savaşının ve Büyük Taarruzun ardından imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin önemine vurgu yapan Türkyılmaz, Bursa’nın incisi Mudanya’nın tarihi yapıları ayağa kaldırmada daha çok yatırımı hak ettiğini söyledi. Son günlerde Türkiye’nin dört bir yanından yaşanan protestolara dikkat çeken Türkyılmaz, ‘’Dünya’nın neresinde olursa olsun, bırakın savaşı kavgayı dahi lanetliyoruz. Biz ülkemizde barış istiyoruz, bu yüzden Mudanya’da barışı çağırıyoruz dedi.

ALTEPE’DEN MUDANYA’YA DESTEK SÖZÜ

Türkyılmaz’ın ardından kürsüye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Mudanya’dan övgüyle bahsetti. Bursa’nın incisi Mudanya’nın kalkınmasında ilçe belediyemize daha fazla destek ve katkı sunacağız diyen Altepe, sorunları bildiklerini ve çözümü için çalıştıklarını söyledi. Mudanya’nın bir turizm cenneti haline gelmesini istediklerini ifade eden Altepe,  Mudanya Mütareke binasının 92. Yıl dönümünde yeninden halkın ziyaretine açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Altepe ‘’ Mudanya Belediyesi’nin talebi ile yenileme çalışmasına başladığımız mütareke binası orijinal hali ve özgün mimarisiyle birlikte Atamıza yakışan güzel bir eser oldu. Bu tarih kokan binayı gelecek nesillere aktarmanın mutluğunu yaşıyorum’’ dedi.

‘’MUDANYA ‘YA HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALACAK’’

Mudanya’daki su sorunu ve altyapı eksikliklerine ilişkin de destek sözü veren Altepe, dere yataklarının ıslahı, spor yatırımlarının artması yeni spor salonlarının kurulması ve sahil bandının turizme katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız’’ dedi.

VALİ KARALOĞLU:  SON DERECE ANLAMLI BULUYORUM

Törenin sonunda söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Mudanya Mütarekesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki önemine işaret ederek, ‘’binanın restorasyonun da emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.  İl valisi olarak kültürel varlıkların korunmasına büyük önem verdiğini ifade eden Karaloğlu,  bu konuda Bursa’da önemli işlerin başarıldığını söyledi. Vali Karaloğlu konuşmasının sonunda ‘’ Mudanya Mütarekesi’ne imza koyan Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve değerli Türk delegasyonunu rahmet ve saygıyla anıyorum’’ dedi. 

AÇILIŞ KURDELASINI HEP BİRLİKTE KESTİLER

Konuşmaların ardından Mütareke binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Belediye Başkanı  Hayri Türkyılmaz  ile  açılışa katılan Bursa protokolü birlikte kesti.

TÜRKYILMAZ VE ALTEPE MÜTAREKE BİNASI VE MÜZEYİ BİRLİKTE GEZDİ

Açılışın ardından Vali Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, protokol ile bundan böyle müze olarak hizmet verecek mütareke binasını birlikte gezdi.  Yapılan çalışmadan memnuniyetini dile getiren ve anı defterine hatıratını yazan Vali Karaloğlu,  emeği geçenleri kutlarken Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık