solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’YA MYRLEİA MÜJDESİ

MUDANYA’YA MYRLEİA MÜJDESİ

MUDANYA’YA MYRLEİA MÜJDESİ
  • 05 Nisan 2018, Perşembe 0:00

Danıştay 14. Dairesi, Myrleia Antik Kenti üzerine yapılan AVM inşaatıyla ilgili süren dava için “bilirkişi raporuna” dayanarak verilen ret kararını, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle bozdu. Üçüncü kez görülecek davadan Mudanya için iyi bir haber beklediklerini kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, “AVM her yerde yapılır ama başka Mudanya yok. Biz kazanacağız, Mudanya kazanacak” dedi.

Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti'nin üzerine alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin süren davada son sözü Danıştay söyledi. AVM inşaatıyla ilgili süren dava için “bilirkişi raporuna” dayanarak verilen ret kararı, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle Danıştay 14. Dairesi tarafından bozuldu. Danıştay 14. Dairesi, bilirkişi heyeti içinde en az bir arkeolog ile mimar ya da inşaat mühendisinin olmamasını eleştirerek davanın yeniden görülmesini istedi. Mudanya Belediyesi, Mudanya Tarihine ve Geleceğine Sahip Çıkanlar Platformu, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Bursa Kent Konseyi Arkeoloji Çalışma Grubu, Bursa Tabip Odası, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, DOĞADER Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilciliği, KESK Bursa Şubeler Platformu’ndan oluşan Myrleia Antik Kenti Platformu, Danıştay kararını AVM önünde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
“MUDANYA KAZANACAK”
Myrleia Antik Kenti’nin üzerine yapılan AVM önünde kararı kamuoyuyla paylaşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Günlerce nöbetler tuttuk, bu tarihsel değere hep birlikte sahip çıktık. Mudanya’nın değerlerine sahip çıkmaya devam ettik. AVM’yi, oteli bir başka yerde yapabilirsiniz ama Mudanya’yı başka yerde yapamazsınız. Başka Mudanya yok dedik. Takas yöntemiyle burayı bize verin, bu tarih yok olmasın dedik. Şimdi üçüncü kez yargıya gideceğiz. Beklentimiz odur ki Mudanya lehine doğru karar çıkacaktır. Antik kentin bulunduğu alan Arkeopark olarak düzenlenecektir” ifadelerini kullandı. Platform adına açıklama yapan Bursa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek ise; “Mahkeme 12.07.2017 tarihinde davayı aleyhimize sonuçlandırdı. O kararla kaybettiğimiz davayı bu kez biz temyize taşıdık. Danıştay davayı bir kez daha bozdu. Bozma gerekçesi tam da bizim dilekçemizde belirttiğimiz gibi dava konusu ile bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğudur. Şimdi davamız bir kez daha görülecek. Davamız üçüncü kez Bursa İdare Mahkemesi’nce hükme tabi olacak. Ve inanıyoruz ki kazandığımız ilk davada olduğu gibi adalet yerini bulacak. Tarih katledilerek yapılan AVM'nin haksızlığı hukuk tarafından da onaylanacak. Mudanya'da toprağın altında yatan tarihsel zenginliği, Myrleia'yı sermayenin ve bireylerin özel çıkarları doğrultusunda yok edilmesine bundan sonra da izin vermeyeceğiz”  dedi.  

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık