solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’YA MÜJDELİ HABER

MUDANYA’YA MÜJDELİ HABER

MUDANYA’YA MÜJDELİ HABER
  • 21 Ocak 2016, Perşembe 0:00

Mülkiyeti hazineye ait eski tekel binasının bulunduğu alanın 28 Ocak 2015 tarihinde Maliye Bakanlığı’na tahsisi ardından dava açan Mudanya Belediyesi’ne müjdeli haber geldi.

Mülkiyeti hazineye ait olan eski tekel binasının bulunduğu alanın Maliye Bakanlığı’na devir edilmesinin ardından 3. İdare Mahkemesi’ne dava açan Mudanya Belediyesi’ne müjdeli haber geldi. 1.722,64 m2’lik alanın tekrar Mudanya Belediyesi’ne tahsisinin yapılmasının ardından, Mudanya Belediyesi söz konusu alana hedeflediği “Çok Amaçlı Kültür Sanat Merkezi” projesini hayata geçirecek.
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek yaşanan süreci anlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Biz yargıya giderek hakkımızı aradık. Mahkeme bizi haklı görerek davayı lehimize sonuçlanmıştır. Söz konusu alan hazinenin malıdır. Biz de bir devlet kurumu olarak buraya Mudanya’mızın ihtiyacı olan bir hizmeti yapmak istiyoruz. Yanlıştan dönülerek, doğruya gelinmesi bizim açımızdan sevindiricidir” dedi.
“MUDANYA’NIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”
Mudanya’ya hizmet adına çaba sarf ederken, birilerinin geçen seneki mahkeme kararı sonrası sevinç çığlıkları atmasını çok üzücü bulduğunu vurgulayan Türkyılmaz, “Bizler onların yaptığı gibi yapmayacağız. Amacımız Mudanya’ya hizmet, bu hizmet içinde doğru olanları yapmaya devam edeceğiz. Netice olarak bizi sevindiren bu haberin ve kararın Mudanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceklerini her fırsatta dile getiren Türkyılmaz, “ Ne olursa olsun sonuna kadar mücadelemizi hukuk çerçevesinde devam ettireceğiz. Kısa süre içerisinde de bu yapıyı tamamlayarak, hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“BEN KİMSEYLE KAVGA YAPMIYORUM”
“Ben ne Büyükşehir Belediyesi ile ne de başkaları ile kavga yapmıyorum” diyen Türkyılmaz, “Ben Mudanya ve Mudanyalının hakkını almaya çalışanlara karşı haklarımızı koruyorum. Bunları yaparken de çatışmalar olacaktır.  Bu çok doğaldır” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’nın elinden aldığı yerlere hizmet götüremediğini gördüklerini de dile getiren Türkyılmaz, “Göynüklü piknik alanı sahillerimiz ve ana arterleri aldılar, ama hizmet götüremiyorlar. Biz oralara hizmet götürüyoruz. Büyükşehir her şeye yetişemiyor çok doğal, biz yapıyoruz. Bunlara rağmen Mudanya’nın mallarını almaları bizleri üzüyor” ifadelerini kullandı.
“HEMŞEHRİLERİME ŞİKAYET EDECEĞİM”
Söz konusu proje ile ilgili yazılı müracaatlara başlayacaklarının altını çizen Türkyılmaz, “Hızlı bir şekilde ihale süreceğine doğru gideceğiz. Bundan sonra ki süreçlerde ne olur bilmiyoruz. Bazıları bizi ve Mudanya’yı mağdur etme adına girişimlerde bulunurlar ise, buradan söylüyorum onları da Mudanyalı hemşehrilerime şikayet edeceğim. Bıraksınlar biz işimizi yapalım” dedi. Mahkemenin verdiği kararda temyiz yolunun açık olduğunu sorulması üzerine, “İtiraz etme hakları var” diyen Türkyılmaz. “Umuyorum ki bunu yapmazlar. Artık Mudanya bu hizmeti bekliyor. Bu konuda geri adım atsınlar. Bizlerde onlara yardımcı olalım” diye konuştu.
Gerçekleşen basın açıklamasında Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Metin Şen’in yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ve yöneticileri ile CHP’li Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık