solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’NIN ÜZÜM DİYARINA GİREN ÇIKAMIYOR

MUDANYA’NIN ÜZÜM DİYARINA GİREN ÇIKAMIYOR

MUDANYA’NIN ÜZÜM DİYARINA GİREN ÇIKAMIYOR
  • 25 Ekim 2017, Çarşamba 0:00

Mudanya’nın üzüm diyarı Çağrışan’da yıllardır bekleyen ulaşım sıkıntısı çözülemedi.  “Çağrışan’a giren çıkamıyor” diyen mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesi’nin alt geçit projesini uygulamamasına tepki gösterirken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bursa’nın denize açılan kapısı, en önemli tarihi ve tarımsal değeri Mudanya’ya daha ne kadar zarar vereceksiniz?” dedi.

Mudanya’nın üzüm diyarı Çağrışan’ın Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır çözüm bekleyen yol sorunu arap saçına döndü. Nüfusu 3 bin 200’ü bulan Çağrışan’da ulaşım sıkıntısı çözülemedi. Bursa-Mudanya Karayolu inşaatı sırasında Çağlayan’ın çıkış yolu iptal edilirken, Çağrışan sakinleri, Bursa-Mudanya yoluna çıkmak için ya benzinliğin içinden geçmek, ya da su kanalını kullanmak zorunda kalıyor. Sorunun çözümü için Mudanya Belediyesi Meclis üyesi, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’ne defalarca önerge sunmuş, konuyu defalarca gündeme getirmişti. Son yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de mahalle sakinlerine güzel haber gelmedi. Gerek kara üzüm üretimi gerekse kültürel değerleriyle Mudanya’nın önemli bir yerleşimi olan Çağrışan’a haksızlık yapıldığını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Sahil projesinden ulaşıma kadar pek çok alanda Büyükşehir Mudanya’mıza zarar vermeye devam ediyor. Daha önce de söyledik. Yapamıyorsanız verin yetkiyi biz yapalım dedik. Bursa’nın denize açılan kapısı, en önemli tarihi ve tarımsal değeri Mudanya’ya daha ne kadar zarar vereceksiniz?” diyerek tepki gösterdi.
ACİLİYETİ YOKMUŞ!
Çağrışan Mahalle Muhtarlığı’na gönderilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Fehmi Ökten imzalı yazıda, yapılan incelemeler sırasında Çağrışan Alt Geçidi’nin 500 metre güneyinde bulunan su kanalı (menfez) ile ulaşımın sağlandığı, bu nedenle giriş çıkışlarda sorun yaşanmadığı ifade edildi. Yaklaşık 6 yıldır giriş çıkışlarda sorun yaşadıklarını belirten Mudanyalılar ise Büyükşehir’in kararına tepkili. Çağrışan Mahalle Muhtarı Ahmet Gün, Büyükşehir’in hazırlanmış olan Çağrışan Alt Geçidi projelerinin imalat aşamasına geçebilmesi için özel mülkiyet alanında kalan arazilerin kamulaştırılmamasını bahane ettiğini dile getirdi. Gün, “Projesi hazır, uygulamaya geçecek ama Büyükşehir Belediyesi uygulamaya koymuyor. Sözünü ettikleri su kanalından yalnızca küçük araçlar geçebiliyor. Mudanya’dan gelen vatandaş Bademli Köprülü Kavşağı’nı dolaşmak için, 5 kilometre yol gitmek zorunda. Bizlere alternatif ulaşım yollarının yeterli kapasitede olduğunu, mevcutta alt geçit bulunması sebebiyle projenin imalatının şu aşamada yapılmasını gerektirecek aciliyeti olmadığı söylendi. Burada 11 okul var, günde bin araç girip çıkıyor. Her gün 3 bin öğrenci bu okullara servislerle geliyor. Köyümüze giren çıkamıyor. Yetkililerin bu meseleye acilen çare bulmasını istiyoruz” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık