solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’NIN PLANLARI VE TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI

MUDANYA’NIN PLANLARI VE TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI

MUDANYA’NIN PLANLARI VE TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
  • 29 Ağustos 2016, Pazartesi 0:00

 

Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği “Mudanya’da deprem ve planlama” konulu panelin ikinci bölümünde Mudanya’nın imar planları ve trafik konusu masaya yatırıldı.

Mudanya Belediyesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Mudanya’da deprem ve planlama” konulu panelin öğleden sonra gerçekleşen ikinci bölümünde Mudanya’nın planları ve trafik konusu masaya yatırıldı. Marmara Bölgesi ve Bursa içerisinde Mudanya’nın rolü konulu sunumunu gerçekleştiren Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, mevcut yapı stoğunun belirlenmesi gerektiğini hatırlatarak, 1999 depremi öncesi ve sonrası yapılanlar ile ruhsatlı ve ruhsatsız binaların tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. İlçenin ulaşım master planının yaparak imar planlarıyla bütünleştirmek gerektiğine de vurgu yapan Uyanık, “Planlarda açık alanlar oluşturulmalı, kamu yapılarına ilişkin detaylı analizlerin yapılması gerekiyor. Sadece Mudanya merkez olarak değil, Güzelyalı, Tirilye, Mesudiye gibi mahalleleri de kapsaması gerektiğine dikkat çekti.
“MUDANYA’DA TÜRKİYE’Yİ SARSACAK ANTİK KENT VAR”
Mudanya’nın planlama süreçleri hakkında genel bir değerlendirme gerçekleştiren Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir ise, Mudanya Belediyesi’nin 2014 yılından sonra herhangi bir alanı imara açmadığına vurgu yaptı. Güzelyalı Revizyon İmar Planları’nın merkezde olması nedeniyle en çok sorun yaşadıkları plan olduğunu belirten Karademir, bu planlar üzerinde ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Mudanya’da bulunan  Myrleia Antik Kenti’ne de değinen Karademir, “Mudanya’da Türkiye’yi sarsacak bir kent var. Burası içinde aslında çözüm arıyoruz. Buraların halka kazandırılması gerektiğini düşüyoruz” dedi.
“ALTERNATİF ULAŞIM GELİŞTİRİLMELİDİR”
Panelde son olarak söz alan Trafik Uzmanı Fatih Ayan ise, Mudanya kent merkezi yaya öncelikli trafik dolaşım planı konulu sunumunu gerçekleştirdi. Mudanya’da özellikle kent merkezinde toplu ulaşımın geliştirilmesi gerektiğini belirten Ayan, “Ulaşım alt yapısının verimli kullanılması ve trafikte güvenliğin arttırılması en öncelikli yapılması gereken uygulamalardır” dedi. Bisiklet, Yaya ve Füniküler gibi alternatif ulaşımın yaygınlaştırılmasının önemine de değinen Ayan, “Sahil bölgelerinde bisiklet parkları yapılması ve özel otomobil kullanımının azaltılması gerekmektedir” dedi. “Mudanya Kent Merkezi Yayalaştırma ve Tek Yön Dolaşım Taslağı” projesini de sunan Ayan, “Kent içerisinde yol ve kavşaklarda yapılacak ucuz ve basit düzenlemelerle trafik sıkıntısı rahatlatılabilir” ifadelerini kullandı.
“MUDANYA BİLİMSEL YOLLARLA ŞEKİLLENECEK”
Tasarladıkları ve geliştirdikleri her projede bilimin olanaklarından faydalandıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yapacağımız çalışmalar belli, biz belki bunları kapalı kapılar ardında da yapabilirdik. Ama biz her projemizde olduğu gibi paylaşımı ve proje demokrasisini hayata geçirelim istedik” dedi. Bu çalışmaların bir başlangıç olduğunu vurgulayan Türkyılmaz, Ekim ayında yapacakları kurultayda Mudanya’nın bilimsel yollarla şekilleneceğine inandığını söyledi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık