MUDANYA’NIN GURURU MASTERLER VE MUDANYA GÜNEŞİ FOLKLOR GRUBU, GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLÜYOR!

• 05 Haziran 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından kurulan Mudanya Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu’nun Masterler Gurubu ve Mudanya Güneşi Grubu, etkinliklerdeki folklor gösterileriyle, adeta izleyenleri büyülüyor. Folklor gösterilerini büyük bir başarıyla sergileyen Masterler Gurubunun üyeleri arasında 17 ile 57 yaş gurubunda, çalışan ve ev hanımları, emekliler, belediye çalışanları, esnaf, belediye meclis üyesi, siyasi parti kadın kolları başkanı, spor antrenörü ve öğrenciler bulunuyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya da ilk kez kurulmasını istediği ve desteklediği Masterler Gurubu folklor ekibinin gösterilerini oldukça başarılı bulduğunu belirtti. Gurubun öğreticileri arasında alanlarında başarılı olan folklor hocaları Şenol Genç ve Neslişah Çebi’nin bulunduğunu ifade eden, Başkan Hayri Türkyılmaz, ”Bundan daha güzel bir şey olabilir mi. Ev hanımlarımız, çalışan hanımlarımız, esnaflarımız, emeklilerimiz, belediye çalışanlarımız, siyasetle uğraşan arkadaşlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve öğrencilerimiz büyük başarı göstererek Mudanya da güzel bir çalışmaya imza attılar. Kendilerini kutluyorum. Zamanlarından feragat eden ev hanımlarımız, çalışan esnaflarımız ve diğer arkadaşlarımız, Masterler gurubunda görev aldılar ve işin en güzel yanı da, bu gurubumuzda bulunanların bir iki tanesinin dışındaki arkadaşlarımız evliler ve eşleri ile birlikte Masterler Folklor Grubu’nda yer alıyorlar” dedi. EMEĞİNDEN DOLAYI FOLKLOR GURUPLARININ BAŞKANI MUSTAFA BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR Başkan Hayri Türkyılmaz, Masterler ve Mudanya Güneşi folklor gurubun, Türkiye’nin birçok bölgesinden oyunlarını sergilemeleri için davet aldıklarına dikkati çekerek, “Mestarlar Grubu ve Mudanyamızın diğer bir gururu Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları topluluğu Mudanya Güneşi gurubumuz, roman havaları ile izleyenlerin gönlünde taht kuruyorlar. Mudanya’nın, Mudanyalıların ve belediyemizin gururu oldular. Her iki gurubumuzun Başkanı Mustafa Bayraktar da, bu başarının elde edilmesi için yıllardır büyük emek verdi. Mudanya’nın tanıtımında çok önemli rol üstlendikleri için kendisini kutluyorum” diye konuştu. MASTERLER GURUBUNDA AİLELERİMİZ DE GÖREV ALIYOR Mestarlar Gurubunda her meslekten üyeler yer alıyor. Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Masterler Gurubunun Folklor Oyuncusu Hüseyin Esen, Sevtap Esen ev hanımı ve CHP Mudanya Kadın Kolları Başkanı, Ergül Batman ev hanımı, Ahmet Batman esnaf, Serpil Durak belediye çalışanı, İltan Altılar tekstil, Nusret Gürmen emekli, Ersan Şarlı belediye çalışanı, Mustafa Çilek emekli ve emlakçı, Muzaffer Kabadayı antrenör, Birsen Kermen ev hanımı, İpek Demirtaş ev hanımı, Gülşen Ersezen ev hanımı, Enis Bayhan öğrenci, Mustafa Bayraktar Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ve belediye çalışanı, Özlem Elmas Kabadayı ev hanımı, Rüveyda Ostaş ev hanımı olarak görev alıyor.