MUDANYA’NIN ARDINDAN TİRİLYE’DE DE GİRİT DANTELİ KURSU AÇILDI!

• 17 Haziran 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, Mudanya’nın ardından Tirilye’de de “Girit Danteli Kursu” açılışı, düzenlenen etkinlikle yapıldı. Etkinliğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve Eşi Mürvet Ay, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sevgi Akuş, Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Komisyon Üyesi Dr. İlknur Alibaş ve Öğretim Görevlisi Beyhan Yazçınar ve çok sayıda kursiyer katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya’nın ardından Tirilye’de da açılan Girit Danteli Kursu’nun geleneklerimizin yaşatılması açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Hem Girit Danteli geleneğinin yaşatılması, hem de Mudanyalı kadınlarımızın el işi öğrenmeleri amacıyla açılan kurslardan herkesin yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Bende kursa katılıp Girit Danteli’ni öğrenerek, geleneğimizin nesiller boyu yaşatılmasına katkıda bulunmuş olacağım. Bugün Tirilye’deki kursta da ilk denememi yaptım. Tüm kadınlarımızın, bu kurslara katılmasını öneriyorum” diye konuştu. Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Komisyon Üyesi Dr. İlknur Alibaş, yaptığı konuşmada, “Giritli değilim, ama bu danteli, duygularımı el işiyle göstermem açısından çok önemsiyorum. Girit Danteli Kursu ile Tirilye’deki ve Mudanya’daki kadınlarımız hem öğrenecekler, hem de yaptıkları dantelleri satma imkanı bularak ekonomilerine katkı sağlamış olacaklar” dedi. Mudanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sevgi Akuş da, Girit Danteli’ni Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarına dikkati çekerken, kendisinin de Girit Danteli öğreticisi olduğunu, açılan kursta öğrencilerinin kursiyerlere ders vererek Tirilye ve Mudanyalı kadınlara Girit Danteli’ni öğretmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mustafa Ay da, Mudanyalı kadınların hem sosyal yaşamda, hem çalışma yaşamında, hem de kültürel faaliyetlere katılımları açısından bu tür kursların önemli olduğunu vurgulayarak, “Tirilye’de başlatılan Girit Danteli Kursu ile hem geleneğimiz sürdürülecek, hem de kadınlarımız el emekleriyle elde ettikleri dantelleri satarak ekonomilerine katkı sağlamış olacaklar. Mudanyalı tüm kadınlarımızın Girit Danteli Kursu’muza katılmasını istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ve kursiyerler, Girit Danteli eğitim çalışmalarına başladı.