solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’NIN ANAYASASI HALK İLE HAZIRLANIYOR

MUDANYA’NIN ANAYASASI HALK İLE HAZIRLANIYOR

MUDANYA’NIN ANAYASASI HALK İLE HAZIRLANIYOR
  • 28 Mart 2017, Salı 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın Anayasası” olarak nitelendirdiği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları vatandaşların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın Anayasası” olarak nitelendirdiği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları vatandaşların katılımıyla şeffaf ve ortak akılla gerçekleştiriliyor. Proje demokrasisinin güzel örneği olan ortak çalışmaların ilki Altıntaş ve Göynüklü Mahallelerinde başlatıldı. Düzenlenen toplantılara Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, İmar ve Şehircilik Müdürü Hacer Özkan’ın yanı sıra Altıntaş Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayram, Göynüklü Mahalle Muhtarı Turgay Demirci, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katılım sağladı.
“KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”
Seçimlerden önce dürüst, şeffaf ve açık bir şekilde çalışacaklarının sözünü verdiklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Halkımızdan hiçbir konuyu saklamıyoruz ve sizlerin de desteğini, fikirlerini ve önerilerini alarak bu imar planlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Kimsenin mağdur olmadığı, memnuniyetin yüzde yüz olduğu plan çalışması yapacaklarına da vurgu yapan Türkyılmaz, “Bu planlar Mudanya’nın anayasası olacak. Ufak tefek aksaklıklar olabilir. Konuşalım, tartışalım ve bir daha bu planlar değişmesin. İnsanlar kaçak yapılaşmaya yönelip, büyük cezalar ödemesin” dedi. Bu tür çalışmanın başka bir belediye tarafından yapılmadığına da dikkat çeken Türkyılmaz, “Bu planlar hep kapalı kapılar ardında, halkın haberi olmadan yapılmış. Biz kentimizi halkımızla birlikte yönetmek için yola çıktık. Bu çalışmamızda en güzel ve en somut örneğidir” ifadelerini kullandı.
“HAZİRAN MECLİSİ’NE YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Altıntaş ve Göynüklü Mahallelerinde bugüne kadar 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarının yapılmadığını belirten Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir ise, “Bu eksikliği görüp iki merkezde plan çalışması başlattık. Bölgedeki verileri toplayıp vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” dedi.  Mahalle sakinlerinin taleplerini değerlendirip, yasal çerçeve içerisinde yeni planlar hazırlanacağını belirten Karademir, “Nisan ayında taslak olarak planlarımızı tekrar vatandaşlarımıza sunacağız. Ortak kararlar alınana kadar açık bir süreç işleteceğiz” dedi. Haziran ayında gerçekleşecek meclis toplantısına kadar iki mahallede plan çalışmalarını tamamlamak istediklerini de vurgulayan Karademir, plan çalışması yapılmamış mahallelerde de bu çalışmayı başlatacaklarını belirtti.  Hazırlanan planlarda, mahallenin nüfus artışı, gelir kaynakları, iş sahaları, yaşam biçimi gibi kriterlerde göz önüne alınıyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık