“MUDANYAMIZIN SEMALARINI BAYRAKLARLA DONATACAĞIZ!”

• 09 Kasım 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yıldıztepe Mevkii’nde 12 metrelik uzunluğundaki bayrak direği açılış törende yaptığı konuşmada, “Yıldıztepe’de olduğu gibi, bu projeyi Mudanyamızdaki tüm mahallelerde gerçekleştirerek, Şanlı Türk Bayrağımızı Mudanyamızın semalarında dalgalandıracağız” dedi. Mudanya Belediyesi, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı, Mudanya Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği (MEKÜDER) işbirliğiyle Yıldıztepe Mevkii’nde “Şanlı Türk Bayrağımızın” açılışı yapıldı. Törende Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. 12 metre uzunluğundaki bayrak direği açılışı ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi törenine Bursa Garnizon ve Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Garnizon Komutanı Dz. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Emniyet Müdürü Hasan Alperen, Jandarma Komutanı Yzb. Samet Ali Kılıçoğlu, Cumhuriyet Savcısı Taşkın Okur, Mudanya MEKÜDER Başkanı Aslı Nil Karagöz ve Eşi Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz, Mudanya Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, ”Ata’mızın ölümünün 77. Yıldönümünü anacağımız günden bir gün öncesi, Yıldıztepe Mevkii’nde Şanlı Bayrağımızı Mudanya semalarında dalgalandırmak, hepimizi bir kez daha heyecanlandırdı. Atamızın söylediği sözü bir kez daha hatırlatmak isterim; ‘Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diyerek, Cumhuriyeti bizlere emanet etti. Mudanya Belediye Başkanı olarak, Şanlı Bayrağımızın Misak-ı Milli sınırları içerisinde her zaman semalarda ve en yüksekte dalgalanarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağımıza söz veriyorum” dedi. Törende konuşan MEKÜDER Başkanı Aslı Nil Karagöz, projeye destek veren Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı ve Mudanya Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Güzel bir etkinlikte tek yürek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uğrunda binlerce şehitler verilerek geçmişten geleceğe emanet edilen vatan topraklarında özgürlük ve bağımsızlığın teminatı olan en kıymetli mirasımız Şanlı Türk Bayrağı’nı gelecek nesillere taşımak en büyük görevimizdir” dedi. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, “Bayrağımız Ay’ıyla Yıldız’ıyla o kadar güzel bir bayrak ki, astığımız çeşitli yerlerde ve sınırlarımızda bir güzel duruyor, ama iddia ediyorum ki Bursa’da en güzel burada duracak, Allah bizleri Bayraksız ve Vatansız bırakmasın” dedi. Konuşmaların ardından, Yıldıztepe’deki Şanlı Türk Barağımızın açılışı, göndere bayrak çekimi ile gerçekleşirken, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekibi tarafından, Yıldıztepe Mevkii’ne Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle, meşaleler eşliğinde indirildiği görsel şölen, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.