solyanreklam
sagreklam

Mudanya'dan Artist Pakize rüzgarı geçti

“Balkonda Sanat” topluluğu tarafından gösterime sunulan ve Asuman Çakır'ın yazıp yönettiği Artist Pakize adlı tiyatro oyunu, Mudanya’da sahnelendi.

Mudanya'dan Artist Pakize rüzgarı geçti
  • 06 Mart 2018, Salı 15:47

“Balkonda Sanat” topluluğu tarafından gösterime sunulan ve Asuman Çakır'ın yazıp yönettiği Artist Pakize adlı tiyatro oyunu, Mudanya’da sahnelendi. Yeşilçam’ın kadın oyuncuları Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik üzerinden göndermeler yapıp hatırlatmalarda bulunan oyun, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ni dolduran Mudanyalıları, 1970’li yılların Türkiye’sine götürdü.

Mudanya Belediyesi mart ayı boyunca düzenleyeceği kültür-sanat etkinliklerine “Balkonda Sanat” topluluğu tarafından gösterime sunulan ve Asuman Çakır'ın yazıp yönettiği Artist Pakize adlı oyunla başladı. Türk sineması için yeni fikirler ve projeler üretmeyi planlayan bir yönetmenin, 4 aktrist ile film çekme projesini konu alan “Artist Pakize” adlı tiyatro oyunu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncası Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik üzerinden göndermeler yapıp hatırlatmalarda bulunan oyun, izleyicilerini 1970'li yılların Türkiye'sine götürdü. Gözde Akın, Özge Öztürk, Tuğçe Güner ve Rabia Kaya’nın rol aldığı oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, oyun sonunda Artist Pakize ekibine teşekkür etti. Başkan Türkyılmaz, “30 Mart 2014’te göreve gelmeden önce söz vermiştik. Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya’yla herkes gurur duyacak demiştik. Mudanya, Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetimizin aydınlık değerlerinin coşkuyla ve özgürce yaşanacağı bir kent olacak, Mudanya hak ettiği yere gelecek demiştik ve geldiğimiz noktada bizlerle birlikte olan birçok değerli sanatçıyla güzel günler yaşadık. Daha güzel günler yaşayacağız.  Tiyatro seyircisiz olmaz. İşte bizim için de halksız olmaz, milletsiz bir vatan da olmaz. Devletimizin tekliğini, al yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için canlarını veren, kanlarını döken tüm şehitlerimizi anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, devletimizin tekliği için, ulusumuzun tümlüğü için canımızı her zaman seve seve vermeye hazırız. Birileri böylesine günlerde birlikte olurken aslında bizler için bu ortamı sağlayan şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükretsek az” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık