solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA PROJE DEMOKRASİSİ HAYATA GEÇTİ

MUDANYA’DA PROJE DEMOKRASİSİ HAYATA GEÇTİ

MUDANYA’DA PROJE DEMOKRASİSİ HAYATA GEÇTİ
  • 04 Mart 2016, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Vizyon Geliştirme Çalıştayı’nda” konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, proje demokrasisini hayata geçirdiklerini belirtti.

Mudanya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesi düzenlenen çalıştay ile masaya yatırıldı. Mudanya Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Vizyon Geliştirme Çalıştayı”na Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy ve Metin Şen’in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ile resmi kurum ve STK temsilcileri katılım sağladı.
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bina Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Vural Aslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Sibel Polat ve Dr. Çiğdem Yücel sunumlarını gerçekleştirdiler.
MUDANYA VE YILDIZTEPE HER YÖNÜ İLE KONUŞULDU
Çalıştay’a katılan kurumların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle interaktif şekilde gerçekleşen sunumlarda Mudanya’nın kültürel hayatı, gündelik yaşamı ve turizm potansiyeli masaya yatırılarak tartışıldı. Mudanya ve Yıldıztepe projesi ile ilgili gelecek beklentilerinin, mevcut durumlar ile güçlü ve zayıf yönlerin konuşulduğu toplantıda Mudanya’yı bekleyen fırsatlar ve tehditler konusunda da görüş alışverişi yapıldı. 
“OLDU BİTTİ ANLAYIŞIMIZ YOK”
Çalıştay’ı gerçekleştirmelerinde ki amaçlarının projeye katkı sunulması ve hataların en aza indirgenmesi olduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’nın ve dünyanın en güzel yeri olan Yıldıztepe’ye öyle bir proje yapalım ki yıllar sonrasında bile bu projede hiç hata olmasın” dedi. Söz verdikleri proje demokrasisi anlayışını hayata geçirmenin huzurunu ve mutluluğunu da yaşadıklarının altını çizen Türkyılmaz “Projemizi hayata geçirmeden önce bu projeye ilgi duyan ve proje içerisinde yaşayacak olan herkesin düşünsel anlamda katkı vermesini istiyoruz. Fikirlerin alınması ve fikirlerin buluşması ile ortaya güzel bir eser çıkarılması düşüncesindeyiz” dedi. Yaptık, oldu, bitti anlayışı ile değil, herkesin fikrinin alındığı bir proje ortaya çıkarmak istediklerini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Bu alan ile ilgili bizim projemiz hazır. Ama biz oldu, bitti, yapalım anlayışı ile hareket etmiyoruz. Ortak düşünce ile bir proje ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi. Emeği geçenlere katılanlara teşekkür eden Türkyılmaz, çalıştay’da çıkacak sonuçlar rapor haline getirildikten sonra, daha geniş kapsamlı olarak değerlendirme toplantılarının gerçekleşeceğini ifade etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık