solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

MUDANYA’DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

MUDANYA’DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
  • 03 Haziran 2016, Cuma 0:00

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Mudanya’da yapılan etkinliklerde geri dönüşümün önemine vurgu yapıldı.  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, günün önemine dikkat çekerek duyarlılık çağrısı yaptı.

İlçe genelinde okulların gerçekleştirdikleri etkinliklerle Mudanya’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy ve geri dönüşüm firma temsilcilerinin katıldığı etkinliklerde geri dönüşümün önemine dikkat çekilerek, vatandaşlara atıkların geri dönüşüme nasıl kazandırıldığı anlatıldı.
AKKÖY’ÜN DUYARLI MİNİKLERİ
İstatistiki verilere göre öğrenci bazında en fazla atık toplayan okul olan Akköy İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Mudanya Belediyesi Çevre Mühendisi Emin Özer ve PAGÇEV yetkililerinin de katıldığı etkinlikte minik öğrencilere duyarlılığından dolayı teşekkür eden Poroy, yapılan bu çalışmaların diğer okul ve kurumlara örnek olmasını diledi. 
İMAM HATİP GERİ DÖNÜŞTÜRDÜ
İmam Hatip Ortaokulu ise çevre ve ekolojik dengeye dikkat çekmek için evlerdeki geriye dönüşebilecek maddelerden yaptıkları objeleri açtıkları stantta sergilediler. Sergiye katılan Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy, proje hakkında bilgiler aldı. “Geleceğimiz için daha az atık” sloganıyla gerçekleşen sergide bir yıllık emeklerinin sergilendiğini belirten Okul Müdürü Kadri Söğütlü ise, hedeflerinin evlerde kullanılmayacak olan eşyaları geri dönüşümle yeniden kullanıma sunmak olduğunu söyledi.
BİLFEN’DEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ
Özel BİLFEN Okulları’nın Güzelyalı kumsalında gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz öğrenci ve öğretmenleri duyarlılığından kutladı. İzmarit, cam, kağıt ve ambalaj gibi çöpleri ayrıştırarak toplayan öğrenciler geri dönüşüme katkı yaparak, farkındalık yarattılar.
TÜRKYILMAZ’DAN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Geri dönüşümün önemine vurgu yaparak vatandaşların bu konuda daha duyarlı davranmalarını isteyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye olarak ilçede geri dönüşüm konusunda önemli adımlar attıklarını hatırlattı. Geri dönüşümün Mudanya’da en güzel şekilde olmasını isteyen Türkyılmaz, “Hem ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de çevre kirliliğini önlemek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda genç yaşlı herkesin destek vermesini diliyoruz” dedi. Her atığın çöp olmadığını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, etkinlik gerçekleştiren okul idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık