solyanreklam
sagreklam

Mudanya'da Büyükşehir'in Esence planına 'durdurma' geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Esence’de TRT’den satın aldığı 237 dönüm arazide yaptığı imar planı değişikliklerine mahkemeden durdurma geldi.

Mudanya'da  Büyükşehir'in Esence planına 'durdurma' geldi.
  • 17 Şubat 2018, Cumartesi 11:09

Büyükşehir Belediyesi’nin Esence’de TRT’den satın aldığı 237 dönüm arazide yaptığı imar planı değişiklikleri mahkemeden döndü. Söz konusu plan değişiklikleriyle Esence’de 0,40 imar ve 12,50 metre yükseklik izni verilen arazi Turizm-Ticaret-Konut alanına çevrilirken Mudanya Belediyesi’nin açtığı dava sonucu mahkeme, planların yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mudanya’nın geleceğini ilgilendirecek en ufak bir hataya göz yummadıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Bizim, Mudanyalılara sözümüz var” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında Mudanya Esence’de TRT’den 8 milyon liraya satın alıp, 43 milyon lira bedelle özel bir şirkete sattığı 237 dönüm arazide yaptığı imar planı değişiklikleri mahkemeden veto yedi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 22 Eylül 2016 tarihinde onayladığı 1/ bin, 1/ 5 bin ve 1/ 25 bin ölçekli plan değişikliklerini Mudanya Belediyesi 13 Nisan 2017 yılında mahkemeye taşıdı. Söz konusu plan değişiklikleriyle 0,40 imar ve 12,50 metre yükseklik izni verilen arazi Turizm-Ticaret-Konut alanına çevrilirken, açılan dava sonucu, mahkeme planların yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Bilirkişi raporuna istinaden gerekçeli olarak verilen yürütmeyi durdurma kararına göre bölgeyi Turizm- Ticaret- Konut alanına dönüştüren plan değişikliklerinin, planlama ilkeleri ve şehircilik esasları ile kamu yararına uygun olmadığı belirtildi. 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda tarımsal niteliği korunacak alan olarak öngörülen arazide gerçekleşmesi planlanan yapılaşmanın önemli bir nüfus yoğunluğu ile yapılaşma baskısına neden olacağı ifade edildi. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz eden Büyükşehir Belediyesi’ne bir darbe de Bölge İdare Mahkemesi’nden geldi. Mahkeme, yine aynı gerekçelerle, yürütmeyi durdurma kararının iptalini isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin itirazını reddetti.


“MUDANYALILARA SÖZÜMÜZ VAR”
Mahkemenin verdiği karardan dolayı memnun olduklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim, Mudanya’ya sözümüz var. Mudanya’yı sahip olduğu tarihi, turistik ve tarımsal değerleriyle koruma sözü verdik. Biz, göreve geldiğimiz günden bu yana bir karış toprağı imara açmazken, Mudanyalılara sormadan, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi’ne mahkeme yoluyla dur dedik. Mudanya’nın geleceğini ilgilendirecek en ufak bir hataya göz yummadık, yummayacağız. Tüm değerlerimiz korunacak” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık