solyanreklam
sagreklam

MUDANYA NARENCİYESİ PAZARA İNDİ

MUDANYA NARENCİYESİ PAZARA İNDİ

MUDANYA NARENCİYESİ PAZARA İNDİ
  • 14 Kasım 2014, Cuma 0:00
MUDANYA NARENCİYESİ PAZARA İNDİ

Mudanya Belediyesi’nin ilçedeki değerleri ekonomiye kazandırmak ve köylüyü üretime özendirmek amacıyla yürüttüğü projeler ilk meyvesini verdi.  Kumyaka Kadınları Dayanışma Derneği, Mudanya’nın ünlü narenciye ürünlerini Mudanya Kapalı Pazar Alanı önünde açılan stant ile görücüye çıkardı.

 

MUDANYA’DA YETİŞEN AĞAÇ KAVUNU ŞADOK EN ÇOK İLGİ GÖREN MEYVE OLDU

Kumyaka Kadınları Dayanışma Derneği tarafından açılan stantta, mandalinadan portakala, limondan şadoka,  yer kavunundan, zeytine,  zeytinyağından, reçel, erişte, turşu ve mercimeğe kadar onlarca ürünü bulmak mümkün. Mudanyalı girişimci kadınların tezgâhında en çok ilgi gören meyve ise şeker ve kolesterole iyi gelen, tat olarak greyfurtu andıran ‘’Şadok’’ oldu.  Pomelo  olarak da bilinen turunçgilin  asıl anayurdu ise Çin. Düşük asitli portakal şeklinde meyveleri olan Şadok’un Güney Asya ve Amerika’da üretimi ve tüketimi ise hayli yaygın.

 

KUMYAKALI KADINLARIN İLK MÜŞTERİSİ BAŞKAN TÜRKYILMAZ OLDU

Kapalı pazar alanında iki Cuma daha hizmet verecek olan tezgâha Mudanyalıların da ilgisi yoğun oldu. Tamamen organik olarak yetiştirilen ve Kumyaka’nın bereketli topraklarında hayat bulan ürünler kısa sürede tezgâhı ziyaret edenler tarafından tüketildi. CHP Bursa Eğitim danışmanı Hasan Taşkut ile Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan’ın da ziyaret ettiği standın ilk müşterisi ise Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz oldu. Tezgâhtaki ürünleri tek tek inceleyen ve alışveriş yapan Başkan Türkyılmaz, girişimci kadınlarla da uzun süre sohbet etti. ‘’Mudanya’nın bütün değerlerini ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz’’ diyen Türkyılmaz,  Mudanya Belediyesi olarak köylünün ve üreten kadının yanında olamaya devam edeceklerini ve bu tür girişimci ruh taşıyan projelerin devamının da geleceğini söyledi. Türkyılmaz ‘’ Kadınlarımız iş hayatında ve siyasette daha fazla yer almalı. Ülke ve aile ekonomilerine katkıları üst düzeyde olmalı, bunu başarmak istiyoruz. Mudanya’nın unutulan değerlerini ortaya çıkarıyoruz, Mudanya’da yetişen Narenciye ürünleri Akdeniz narenciyesine göre hem daha lezzetli hem de lojistik ve yetiştiriliş bakımından daha ekonomik’’ dedi.

 

KUMYAKA’DA ÇİĞBÖREK GÜNÜ

‘’Mudanya’nın bir dikeni bile benim için diğer il ve ilçelerin altınından daha kıymetlidir’’ diyen Türkyılmaz,  ilçenin tüm köy ve mahallelerinde örgütlenerek kadını,  Mudanya ekonomisi içinde daha da aktif hale getirmek istediklerini belirtti. Başkan Türkyılmaz, ‘’üreten kadınlara yer göstereceğiz, aile ekonomilerine katkı koymalarını sağlayacağız’’ dedi. Kumyakalı kadınların ‘’mahallemizi ziyaret edin’’ teklifini de kırmayan Başkan Türkyılmaz, ‘’Öyle ise Kumyaka’da bir çiğbörek ve Mantı günü düzenleyelim; hem ziyafet çeker hem sohbet ederiz’’ dedi.

 

ANITKABİR’İ GÖRMEYEN MUDANYALI KALMAYACAK

Kumyaka sakinlerinin Başkan Türkyılmaz’dan bir başka talebi ise Anıtkabir ziyareti için Ankara seyahati oldu. 10 Kasım’da Belediye personeliyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Türkyılmaz, vatandaşın bu talebine de olumlu yanıt verdi. Mudanya’da Anıtkabir’i göremeyen kalmayacak diyen Başkan Türkyılmaz, gelecek yıl gerekirse 50 araçlık bir konvoyla Ankara’ya gideceklerini ve Atanın manevi huzuruna çıkacaklarını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık