solyanreklam
sagreklam

MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİ BAŞLADI

MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİ BAŞLADI

MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİ BAŞLADI
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 0:00

Mudanya’nın değerlerini düzenlediği festival ve şenliklerle yaşatmayı sürdüren Mudanya Belediyesi’nin, geleneksel hale getirdiği Lezzet Şenliği, yenilenen Mütareke Meydanı’nda başladı. Başkan Hayri Türkyılmaz, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da kültürlerin ve lezzetlerin kardeşliğine imza attıklarını söyledi.  

Mudanya Belediyesi, Mudanya’nın değerlerini düzenlediği festival ve şenliklerle yaşatmayı sürdürüyor. Bağbozumu, Zeytin ve İncir şenliklerine imza atan Mudanya Belediyesi’nin kentin var olan mutfak kültürünü tanıtmak için geleneksel hale getirdiği Lezzet Şenliği, Mütareke Meydanı’nda başladı. 29 Haziran-1 Temmuz arasında üç gün boyunca sürecek olan şenlik kapsamında 84 stant kuruldu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenlikte, çok sayıda otlardan yapılan yemekler, mutfak kültürünün bir parçası olan Girit yemekleri, zeytinyağlılar, kadınların el emeği göz nuru organik ürünleri beğeniye sunuldu. Şenliğin ilk gününde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz stantları gezerek katılımcılara sertifika verdi. Başkan Türkyılmaz, çeşitli yörelerden gelip Mudanya’da yaşayanların, kültür ve lezzetlerinin kaynaşmasına olanak sağladıklarını vurgulayarak, “Burada bulunan her stant Mudanya’nın birlikteliğinin, farklılığının ve güzelliğinin bir örneği. Katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlikler kapsamında Mudanya Bandosu ve Mudanya Belediyesi kursiyerlerinden oluşan ritim grubu ile Türk Halk Müziği korosu konseri, Step- Aerobic gösterileri düzenlendi. 

ŞENLİK, GÖKHAN TEPE KONSERİYLE FİNAL YAPACAK

Şenlik kapsamında 30 Haziran Cumartesi günü En Lezzetli Zeytinyağlı ve Tatlı Yarışması düzenlenecek. Halk Oyunları, İllüzyon gösterileri ve Alt Cadde konseri Mudanyalılarla buluşacak. Şenlik,1 Temmuz Pazar günü Saat 20.30’da Gökhan Tepe’nin konseriyle final yapacak.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık