MUDANYA LEZZET FESTİVALİ BAŞLADI

• 16 Mayıs 2015, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan “Mudanya Lezzet Şenliği” başladı. 16-17 Mayıs tariflerinde iki gün sürecek olan şenliğin ilk gününde, Mudanya Atatürk Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşüne, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan yardımcıları, Mudanya Kent Konseyi yöneticileri, meclis üyeleri, protokol üyeleri, dernekler, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mütareke Meydanı’na kadar Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, protokol üyeleri ve katılımcılar, vatandaşlardan ve esnaftan büyük alkış alırken, vatandaşlar, Mudanya’da bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Mütareke Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mütareke Meydanı’ndaki etkinlikte katılımcılara folklor gösterisi sunan Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu, Görükle Kadın dayanışma Derneği, Karadenizliler Derneği Bursa Evrensel Sevgi Derneği’nin gösterileri büyük beğeni topladı. Mudanya Lezzet Şenliği açılışında konuşan Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Mudanya Lezzet Şenliği’nin amacının, çeşitli yörelerden gelip Mudanya’da yaşayanların, kültür ve lezzetlerinin kaynaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

KÜLTÜRLER VE LEZZETLER KAYNAŞMASI!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, 30 Mart’ta Mudanya’da doğan güneşin demokrasi, barış, kardeşlik, özgürlük ve kültürlerin kaynaşması güneşi olduğunu vurgulayarak, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamız’da kültürlerin ve lezzetlerin de, kardeşliğini oluşturmak amacıyla bir adım daha attık ve Mudanya Lezzet Şenliği ile, bu  kültürleri ve lezzetleri bir araya getirdik. Mudanya’nın tüm değerlerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Mudanyamızı, dünya markası haline getirerek, turizm kenti yapacağız. Mübadele ile Mudanya’ya gelen ve bunlardan biri de benim ve en eski Mudanyalı olarak, bu tür kültürel ve lezzetlerin kaynaşması ve birlikteliği beni çok heyecanlandırıyor. Bugün karşımızda duran Mudanya Mütareke Müze Evi’nde 11 Ekim 1922’de başlayıp 8 yıl süren 1. Dünya Savaşı sonrasında kazandığımız zaferlerin imzası atılmış, yani Mudanya Mütarekesi imzalandı. Mudanya Mütarekesi imzalanmasaydı, Lozan olmayacaktı, Lozan olmasaydı Türkiye olmayacaktı. Bu yıl da Mudanya Mütarekesi’nin 93. Yıldönümü etkinlikleri yine muhteşem olacak ve Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu. Başkan Hayri Türkyılmaz, şenliğin ikinci günü olan 17 Mayıs Pazar günü, yine birbirinden güzel etkinliklerin gerçekleştirileceğini, şenliğin final bölümünde ise akşam 20.30’da Mütareke Meydanı’nda muhteşem bir konser düzenleneceğini, tüm Mudanyalı hemşerileri Lezzet Şenliği’ne beklediklerini vurguladı. Lezzet Şenliği kapsamında, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde de “Alevilik-Alivelir Ne Yapmalı?” konulu panele konuşmacı olarak Tarihçi-Yazar Erdoğan Aydın, Programcı Vedat Kara ve OTDÜ Öğretim Görevlisi Faysal İlhan katıldı. Mütareke Meydanı’ndaki  etkinliklerde Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ise katılımcılara mini bir konser sundu.