solyanreklam
sagreklam

MUDANYA KARANLIKTA GÜLDÜ!

MUDANYA KARANLIKTA GÜLDÜ!

MUDANYA KARANLIKTA GÜLDÜ!
  • 09 Nisan 2015, Perşembe 0:00

Mudanya’lı sanat severler, tiyatroya doydu. Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Lisans 3 öğrencilerinin sahneye koyduğu “Karanlıkta Komedi” adlı tiyatro gösterimi, Mudanyalı sanat severler tarafından ayakta alkışlandı.

 

Mudanya Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi katkılarıyla sahnelenen “Karanlıkta Komedi” adlı ücretsiz tiyatro gösterimi, Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yüzlerce Mudanyalı sanat severin katılımıyla gerçekleşti. Peter Shaffer’in yazdığı ve Yıldız Serpen’in çevirisini yaptığı muhteşem oyun, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Lisans 3 öğrencileri tarafından sahnelendi.  Mudanyalıların adeta tiyatroya doyduğu gösteride, muhteşem eseri sahneye koyan ve yöneten Tiyatro Hocası Berrin Kulya Balkanlar, Mudanya da böylesine güzel bir oyunu sahneye koymaktan ve Mudanyalı tiyatro severleri Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans 3 öğrencileri ile buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını vurguladı. Mudanya Belediyesi’nin verdiği destekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Balkanlar, “Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin kapılarını sanat severlere ve öğrenciler için açan Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

KARANLIKTA BİR DURUM KÖMEDİSİ

Oyun hakkında da bilgi veren Balkanlar, “1960’lar Londra’sının çalkantılı günlerinde geçen Karanlıkta Komedi, ışıkların sönmesi ile birlikte karanlıkta el yordamı ile dolanan karakterler arasında geçen kör döğüşünün ışık altında seyirciye sunulması. Karanlık- aydınlık zıtlığına dayandırılarak bir heykeltraşın, nişanlısının babasını etkilemeye çalışması ve eski kız arkadaşı arasında gelişen olaylar zincirinden oluşan modern bir durum komedisidir. Özellikle burjuva kültürü üzerine sağlam göndermeler içeren bir oyundur. Çıplaklığından utanan her insanın karanlığa sığınması karşıtlığında, oyuncularına ışıklar altında karanlıkmış gibi yaptıran Shaffer, insan ruhunun tüm çıplaklığını gözler önüne seriyor.  Aslında bu sergilenen oyun sahne sanatları bölümü öğrencilerimizin üstün performanslarıyla çok daha güzel ve çok daha keyifli bir oyuna dönüşüyor. Öğrencilerimize başarılarından ötürü teşekkür ediyorum, bundan sonra ki Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları bölümü öğrencilerimizde böylesine güzel oyunları sahneye koyacak ve siz değerli tiyatro severlerle buluşturacağız” dedi.  

MUDANYA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Oyunu izlemeye eşi Mürvet Ay’la birlikte gelen Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, ”Oyuna hayran kaldık, böylesine güzel ve böylesine içten oynanan muhteşem bir tiyatro gösterisi, öğrencisinden oyunu ortaya koyan herkese Mudanya Belediyemiz ve Mudanyalılar adına teşekkür ediyor bu büyük başarılarından ötürü kendilerini kutluyorum. 8 yıl önce Mudanya ilçemizde kurulan Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilçemizde ilk kez yapılan böylesine güzel bir etkinlikte belediyemizin de katkısının olması bundan sonrada sürecek. Eğitim ve sanat ile tüm eğitim alan öğrencilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Mudanya ilçemizde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin bundan sonra da güzel tiyatro oyunlarını hazırlayarak Mudanyalılarla buluşmalarını diliyorum” dedi.  Oyun sonunda Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Oyunun Yönetmeni ve Tiyatro Hocası Berrin Kulya Balkanlar’a çiçek vererek teşekkür ederken, Yönetmen Balkanlar da katkılarından dolayı Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve  sahne sanatları öğrencilerine birer plaket vererek teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık