solyanreklam
sagreklam

MUDANYA İSKELESİ MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ALINIP, BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİS EDİLDİ

MUDANYA İSKELESİ MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ALINIP, BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİS EDİLDİ

MUDANYA İSKELESİ MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ALINIP, BÜYÜKŞEHİR’E TAHSİS EDİLDİ
  • 20 Mayıs 2016, Cuma 0:00

1955 yılından beri kullanım hakları Mudanya Belediyesi’ne ait olan Mudanya İskelesi,  bir gün içerisinde Ulaştırma Bakanlığı’na ardından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi.

 

1955 yılından itibaren kullanım hakları Mudanya Belediyesi’nde olan Mudanya İskelesi olarak da bilinen Uluslararası ISPS kodu olan Tahmil Tahliye İskelesi apar topar Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devir edildi. Cuma günü sabah saatlerinde Mudanya Belediyesi’ne gelerek iskelenin devrini alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, aynı gün içerisinde söz konusu iskeleyi Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devir etti. Devir işlemlerinden sonra Mudanya Belediyesi, iskelede bulunan demirbaşa kayıtlı malzemelerini teslim alırken, elektrik ve su saatlerini de söktü.
“YASAL SÜREÇ İŞLERKEN DEVİR İŞLEMİ YAPILDI”
Devir işlemlerinin aceleye getirildiğini belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “1955 yılında kullanım hakkı Mudanya Belediyesi’ne verilen bir iskele, aynı gün içerisinde apar topar devir ediliyor” dedi.  2015 Aralık ayı içerisinde Bakanlar Kurulu kararıyla iskelenin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisin gerçekleştiğini de hatırlatan Türkyılmaz, “Biz bu karara karşı yasal yollara müracaatlarımız yaptık, davalarımızı açtık bu süreç işliyor. Bu süreç işlerken devir işlemleri yapıldı. Bize göre yapılan işlemler yanlıştır” dedi.
“MUDANYA BU DAVRANIŞI UNUTMAYACAKTIR”
BUDO’nun iskelede çalıştığının da altını çizen Türkyılmaz, “Şu anda BUDO orada çalışmaktadır, bugünkü teslim tutanağına göre BURULAŞ’a ait o gemilerin iskeleye bağlı olması sakıncalı ve yasal değil, bununla ilgili uyarılarımızı yaptık” dedi. İskele üzerindeki demirbaşların sökümü ve iş yapan firmaların mağdur olmaması için süre istediklerini ancak süre alamadıklarını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Kamuoyu bilsin ki yaşanacak olumsuzlukların nedeni Mudanya Belediyesi değil, burayı devir alan yetkililerdir.  Mudanya bugünkü davranışı asla unutmayacaktır. İskele konusunda biz belediye olarak ilgili merci ve savcılığa başvurumuzu yapacağız” diye konuştu.
“MAĞDURİYETİ GİDERMEYE HAZIRIZ”
Gümrük işlemleri yapılmış, yükleme çalışmaları gerçekleşecek olan gemi sahiplerinin değişikliğe tepki göstererek, mağdur olduklarını dile getiren Türkyılmaz, “Tahsisi Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan iskelede Büyükşehir Belediyesi henüz ISPS koduna, gerekli tesisat ve donanıma sahip olmadığından dolayı yükleme işlemini gerçekleştiremiyor” dedi. Pazartesi günü gezi gemilerinin yolcu kabul etmeye başlayacaklarının da altını çizen Türkyılmaz, “Gezi tekneleri şaşkınlık içerisinde iskelenin durumu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan iskelede kendilerine tahsisi gerçekleşmeyen BURULAŞ’a ait güvenlik görevlileri ve BURULAŞ çalışanları yasal olmayan bir şekilde görev yapıyor” dedi. Mudanya’nın ve Mudanyalının haklarını her zaman göz önünde tuttuklarını belirten Türkyılmaz ,”Bütün bu karmaşaya rağmen Mudanya Belediyesi olarak vatandaşların mağduriyetini gidermek adına her türlü çalışmayı gerçekleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık