solyanreklam
sagreklam

MUDANYA GELECEĞE BİLİMİN IŞIĞINDA TAŞINIYOR

MUDANYA GELECEĞE BİLİMİN IŞIĞINDA TAŞINIYOR

MUDANYA GELECEĞE BİLİMİN IŞIĞINDA TAŞINIYOR
  • 18 Ekim 2017, Çarşamba 0:00

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Mudanya’da bir hafta boyunca arazi çalışmaları sonrasında, bir eğitim öğretim yılı boyunca yapacakları planlama çalışmalarını yılsonunda belediyeye sunacaklar. Çalışmalar öncesinde öğretim üyeleri Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri, Mudanya’da 80 kişilik bir ekiple bir hafta boyunca arazi çalışmaları gerçekleştirecek. Arazi çalışmaları sonrasında bir eğitim yılı süresince planlama çalışmaları gerçekleştirecek. Çalışmalar öncesinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret eden öğretim üyeleri yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir’in de hazır bulunduğu ziyarette ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra sosyal, ekonomik durumunu da araştıracak olan öğrenciler, hazırladıkları projeleri belediyeye sunacak.
“ÇALIŞMALAR BİZE IŞIK TUTACAKTIR”
Geçmiş yıllarda Mudanya’da kötü yapılaşmaların olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizler göreve geldiğimiz günden beri olanı koruyarak geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu da sizlerin değerli çalışmaları ile bilimin ışığında başaracağız” dedi. Gerçekleştirilecek çalışmaların Mudanya’ya ve kendilerine ışık tutacağının altını çizen Türkyılmaz, “Yapacağınız çalışmalardan belediye olarak birçok alanda faydalanacağımızı düşünüyorum. Bizlerde proje demokrasisini her çalışmamızda hayata geçiriyoruz. İlçemizi halkımızla birlikte yönetiyoruz. Çalışmayı gerçekleştiren öğrencilerimize ve siz değerli hocalarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“80 ÖĞRENCİ MUDANYA İÇİN PLANLAMA YAPACAK”
Tirilye, Kumyaka, Güzelyalı, ilçe merkezi ile kırsal alanda inceleme gezisi düzenlediklerini ifade eden öğretim üyeleri, gerçekleştirdikleri çalışmaların turistik bir çalışma olmadığını halka ve ilçeye dokunacak bir proje çalışma olduğunun altını çizdiler. Bir hafta boyunca 80 öğrenci ile birlikte arazi çalışmalarının yanı sıra ilçe genelinde ve kırsal alanda anket çalışması da yapacaklarını belirten öğretim üyeleri, “Mudanya’ya büyük bir katkı vereceğimizden eminiz. Mudanya için önemli projelerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Birlikte çalışma adına gösterdikleri katkıdan ve destekten dolayı Mudanya Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler. Gerçekleşecek planlama çalışmaları sonrasında yaz ayında da Tirilye ve Girit Mahallesi’nde restorasyon adına yen bir proje çalışması gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden öğretim üyeleri, tüm çalışmaların halka anlatılacağını da ifade ettiler. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık