solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN TİRİLYE’YE SANAT EVİ

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN TİRİLYE’YE SANAT EVİ

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN TİRİLYE’YE SANAT EVİ
  • 14 Aralık 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Tirilye’de şair, yazar, ressam ve araştırmacıların ağırlanacağı “Sanat Evi” yapımı için kolları sıvadı. Sanat Evi, yeryüzünün cenneti Tirilye’nin doyumsuz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçıları ağırlayacak. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya, üreten insanların evi ve bu evin kapısı herkese açık” dedi.

Sanat ve sanatçı dostu belediye uygulamalarıyla son yıllarda adından söz ettirirken, şair, yazar, akademisyen ve müziğin değerli isimlerini Mudanyalılarla buluşturan Mudanya Belediyesi, kültür ve sanata yeni bir katkı daha sunuyor. Mudanya Belediyesi, dünyaca ünlü yazarlara ilham kaynağı olan Bursa’nın doğa cenneti Mudanya’da şair, yazar, ressam, çevirmen ve araştırmacılara Sanat Evi yapımı için kolları sıvadı. Mudanya Belediyesi’nin ek hizmet binası olarak kullanılan Tirilye’deki eski belediye binası, sanatçıları ev ortamında ağırlayabilmek için tasarlanacak. Tirilye’de yapılacak olan Sanat Evi, yeryüzünün cenneti Tirilye’nin doyumsuz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçılar için açık olacak. Belediye ek hizmet binasında incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sanatın bu kadar göz ardı edildiği günümüzde, sanata olan ihtiyacın her zamankinden fazla olduğunu dile getirdi.
KÜTÜPHANE VE ÖĞRENCİLER İÇİN ETÜT MERKEZİ
Göreve geldiği günden bu yana belediyenin asli görevlerinin yanı sıra Mudanyalıları kültür ve sanatla buluşturma adına önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Türkyılmaz,  üretmek için doğal güzelliklerle buluşmak isteyen sanatçılara, konaklama hizmetinin sağlanacağını söyledi. Belde belediyelerin kapatılmasının ardından Tirilye’deki belediye binasının ek hizmet binası olarak kullanıldığını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Mudanya, üreten insanların evi ve bu evin kapısı herkese açık. Burası aynı zamanda misafirlerimizi de ağırlayabileceğimiz bir mekan olarak dizayn edilecek. İlçe halkına hizmet verecek kütüphane ile öğrencilerimizin faydalanacağı etüt evi de yine bu sanat evinde yapılacak. Merkezimiz aynı zamanda sergilerin, seminer ve söyleşilerin, sanat faaliyetlerinin yapıldığı bir mekan olarak tasarlanacak” diye konuştu.

Başkan Türkyılmaz, belediye ek hizmet binasındaki incelemelerin ardından Tirilyelilerle bir araya gelerek, sohbet etti, istek ve önerilerini dinledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık