MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN KEDİ EVİ!

• 13 Mayıs 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner İşleri tarafından yaptırılan kedi evleri, sessiz dostlarımız kedilerin barınma ihtiyacı için, Mudanya’nın belirli noktalarına konularak faaliyet göstermeye başladı.

Mudanya’daki hayvan severler tarafından da beğenilen ve ilgi gören kedi evlerinin monte edilmesi çalışmaları başladı. Mudanya Belediyesi Veteriner İşleri Birimi’nden Veteriner Şükriye Çelikkollu, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ihtiyacı için tespit edilen noktalara kedi evlerinin yerleştirildiğini belirterek, “Belediyemiz marangoz servisinde ilk olarak yaptırdığımız kedi evlerimiz sayesinde, sahipsiz kedilerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılamış olacağız. Kedi evlerimizi ihtiyaç duyulan noktalara monte ediyoruz” dedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve onlara yaşam alanı oluşturmak amacıyla çalışma yürütüldüğünü, bu kapsamda ilk etapta 15 adet kedi evi yaptırıldığını vurgulayarak, “Mudanya’yı her anlamda marka kent yapmak amacıyla, belediye olarak tüm projelerimizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafında, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla yaptırılan kedi evler, Mudanyamızın çeşitli noktalarına konuldu. Bu sayede, sahipsiz sokak kedilerine de yaşam alanı oluşturulmuş oldu” diye konuştu.