solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN SÖZLEŞME

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN SÖZLEŞME

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN SÖZLEŞME
  • 20 Ocak 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi ile Genel- İş Sendikası arasında 2016 yılını kapsayacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre belediye işçileri arasında yaşanan ücret farkı azami oranda iyileştirildi.

Mudanya Belediyesi 2016 yılı ile birlikte yaptığı görüşmeler sonucunda kadrolu işçilere ait toplu iş sözleşmesini imzaladı. Mudanya Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen törende toplu iş sözleşmesi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Genel – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak tarafından imza altına alındı. Üzerlerine düşen görevi yaptıkları sürece hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını dile getiren Genel – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, yapılan sözleşmenin hayırlı olmasın diledi.
“SİZLERİN YANINDA OLAN BİR BAŞKAN VAR”
Yıllardır emeğin, hakkın ve haklının mücadelesini verdiğini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da alın teri dökerek karşılığını almak isteyen insanların mücadelesi var. Bizlerde yöneticiler olarak o mücadelede haklarınızın en üst seviyede verilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi. “Hakkın hukukun emeğin karşısında olan değil, personelin ve alın teri dökenin yanında olan bir başkan var” ifadelerini kullanan Türkyılmaz, “Güzelyalı ve Tirilye Belediyelerinden gelen 31 işçi ile Mudanya Belediyesi’nin mevcut işçileri arasında oluşan ücret farkını azami orana düşürdük. Böylece işçilerimiz arasında her konuda olduğu gibi eşitliği sağladık” dedi. Çok çalışmaları gerektiğine de vurgu yapan Türkyılmaz, “Üreterek çok çalışarak kazanacağız. Doğru olan ne ise bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
İmzalanan sözleşemeye göre 2016 yılı zam oranları, ücret farkı oluşan 31 işçi için ortalama yüzde 22, diğer işçiler için yüzde 16 olarak sonuçlandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık